NEN


Oprichting normplatform Biobased producten

maandag 12 april 2010, 11:17

"Biobased is hot" aldus Roel Bol, ministerie LNV. Naar aanleiding van de vele internationale ontwikkelingen rond groene grondstoffen, wil NEN een nationaal normplatform opzetten voor biobased producten.

Dit platform zal niet alleen nationale behoeften gaan invullen, maar ook input geven aan Europese normen, regelingen en beleid.

Hoe biobased is biobased?
Allereerst zal er duidelijkheid worden gezocht naar hoe je bepaalt of een product of grondstof hernieuwbaar is. Maar daarnaast zijn ook de levenscyclus en de duurzaamheid van producten van groot belang. Certificering is daarbij een van de belangrijkste hulpmiddelen om duidelijkheid voor producenten en consumenten te verschaffen. Het platform zal ook voor de certificering aan de basis staan. GeĂŻnteresseerden vanuit de industrie, overheden, advies, certificeerders en onderzoek zijn allen van harte welkom deel te nemen. De oprichtingsbijeenkomst van het Normplatform Biobased producten is vrijdag 9 juli, 13:30 te Delft. De bijeenkomst is gratis maar meldt u zich wel aan via energy@nen.nl

Meer weten? Neem dan contact op met NEN Energiewinning, Marjan Wesselingh, telefoon: (015) 2 690 320 of e-mail: energy@nen.nl zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN Energiemail (Publicatie)