Gemeente Soest

Onderhoud van de groenvoorzieningen in Soest

12 april 2010

Het voorjaar is definitief aangebroken en de natuur komt weer tot leven. Tijd dus om na maanden van rust het gras weer te gaan maaien en het ontwikkelende onkruid met de schoffel te lijf te gaan.

In de gemeente Soest gaan dan ook de mannen van Eemfors graag aan de slag om de openbare ruimte in orde te maken volgens de afspraken die de gemeente met hen gemaakt heeft.

Sinds begin april zijn de mannen van Eemfors weer aan het werk op de grasmachines om de gazons binnen de openbare ruimte te maaien. Als er veel zwerfvuil op het gras ligt, wordt dit eerst opgeruimd om te voorkomen dat de scherpe messen van de grasmaaier alles tot snippers maait.

In regenachtige periodes kan het gebeuren dat het afgemaaide gras op proppen komt te liggen of door de banden van de grasmachine op de straat terechtkomt. De mannen van Eemfors zorgen er dan voor dat alles weer netjes wordt achtergelaten.

Onkruid

In de plantsoenen begint het onkruid met het aanhoudende lenteweer ook snel te groeien. Waar te veel of te hoog onkruid staat, wordt dit weggeschoffeld. Na het schoffelen wordt het losse onkruid uitgeharkt en afgevoerd. Met Eemfors is afgesproken dat het losgeschoffelde onkruid niet helemaal weggehaald hoeft te worden.

Er mag ongeveer een 25 procent achterblijven zolang dit maar niet op hopen ligt. Inwoners die willen weten welke afspraken de gemeente nog meer met Eemfors heeft gemaakt, kunnen terecht op deze website:

Openbare ruimte

Onderhoud

In de wijken worden posters opgehangen waarmee de gemeente aandacht vraagt voor de onderhoudswerkzaamheden. Inwoners die een melding willen maken over het onderhoud van de openbare ruimte, kunnen terecht bij het meldpunt woonomgeving, telefoonnummer (035) 6093666.

Het Meldpunt Woonomgeving is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur. Buiten deze tijden is het mogelijk een bericht in te spreken.