Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 12-04-2010

Politie onderzoek schietincident in Roosendaal

ROOSENDAAL: Zondagavond is er omstreeks 23.30 uur geschoten op een drive in woning aan de Tesselschadelaan. Er raakte niemand gewond. De recherche is op zoek naar getuigen, zij kunnen bellen met 0900-8844.

De politie kreeg rond 23.30 uur een melding dat er was geschoten op de ruit van de woonkamer van een drive in woning aan de Tesselschadelaan. In de woning waren op dat moment drie mannen van Poolse afkomst aanwezig. Een van hen bevond zich in de woonkamer op de eerste verdieping toen er van buiten af op en door de dubbelglas ruit geschoten werd. De man lag op de bank en schrok wakker toen er stukjes van het stucwerk op zijn gezicht vielen.

In de woonkamer zat een beschadiging in het stucwerk, ook werden resten van munitie aangetroffen. Medewerkers van de Technische recherche hebben een sporenonderzoek ingesteld. Vandaag wordt een buurtonderzoek verricht. Geen van de drie bewoners had iets gezien, ook hebben ze geen idee wie er op hun woning geschoten heeft.

16-jarige knul verstopt vlindermes voor de politie

OUDENBOSCH: Agenten hebben zondagmiddag op de kermis een 16-jarige jongen uit Oudenbosch aangehouden vanwege verboden wapenbezit.

Omstanders hadden gezien dat de knul een vlindermes verstopte achter een stapel stenen bij de supermarkt. Agenten troffen het verboden wapen aan en hebben de knul aangehouden. De jongen verklaarde het wapen op het kermisterrein gevonden te hebben, hij wilde er vanaf toen hij agenten aan zag komen. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Agressieve winkeldief betrapt in supermarkt

ZEVENBERGEN: Vanmorgen is in een winkel aan de Zuidhaven een 27-jarige agressieve man uit Stampersgat betrapt op winkeldiefstal. De man had onder meer salades in zijn tas gestopt en niet afgerekend. In
afwachting van de politie had hij een medewerker buiten proberen te slaan en geschopt. Ook had hij de medewerker bedreigd en nog een aansteker gestolen.

Aan het bureau bleek dat de dief ook nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Er stonden vijf geldboetes open voor een totaal bedrag van circa 1000 euro. In overleg met de officier van justitie is besloten dat de verdachte in verzekering gesteld wordt en donderdag wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Drie arrestaties op heterdaad na bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.15 uur drie inbrekers betrapt die uit een leegstaand bedrijfspand aan de Jan Frederik Vlekkestraat een machine wilden stelen. Vanmorgen werd op dezelfde locatie nog een man aangehouden die een alarmpistool en GHB in zijn auto had liggen.

De agenten hadden een melding gekregen van een alerte getuige. Een eenheid met een burgerauto zag een bedrijfsauto met gedoofde lichten wegrijden. De dienders gaven de auto een stopteken. Er zat een 20-jarige man uit Oudenbosch achter het stuur. In de laadruimte stond een zware machine, die kennelijk kort daarvoor uit het bedrijfspand was gestolen. De agenten leidden daaruit af dat de bestuurder niet alleen was, gezien de zwaarte van het apparaat. Vervolgens werd met een politiehond gespeurd. De hond pikte menselijke geur op. Tijdens de zoekactie ging een alarm van een auto af. Agenten zagen twee mannen wegrennen. Dit bleken de andere twee verdachten te zijn, een 18-jarige broer van de al eerder aangehouden verdachte en een 18-jarige man uit Oud Gastel. Twee verdachten hebben inmiddels de inbraak bekend. Zij waren naar binnen gegaan via een kapotte ruit van een deur en hadden vervolgens samen een machine opgetild en in hun bestelauto gezet.

Vanmorgen werd op dezelfde locatie nog een 24-jarige Roosendaler aangehouden. Agenten hadden hem zondagavond tijdens de actie daar al gecontroleerd. Het is een bekende van de politie die al vaak voor inbraken en diefstallen is aangehouden. Vanmorgen zagen dienders hem weer lopen. Zij controleerden hem opnieuw. In zijn auto werd
vervolgens een alarmpistool en een buisje GHB aangetroffen. Hij verklaarde dat hij de politie actie zondagavond had gezien en alleen maar aan het rondkijken was of die drie daders nog ergens wat hadden weggegooid (!)

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-04-2010 14:23 | © Regio Midden en West Brabant |