Gemeente Achtkarspelen


Raadsvergadering van 8 april 2010

De raad van de gemeente Achtkarspelen heeft in deze vergadering besloten:


* Het welstandskader Surhuisterveen-centrum vast te stellen en onderdeel uit te laten maken van de Welstandsnota en het welstandskader Surhuisterveen-centrum de dag na de bekendmaking in werking te laten treden.

* Bij dit agendapunt is er gestemd over een amendement van de VVD-fractie inzake het ontwerpbesluit te wijzigen/aan te vullen met 3 punten om bestuurlijke drukte en de noodzaak tot vele bestemmingsplan-herzieningen in de toekomst te voorkomen. Het amendement is verworpen met 2 stemmen voor en de rest (19) tegen.
* De voorbereiding/procedure ten behoeve van een projectbesluit te starten voor het realiseren van een schuur op het perceel Hamsterpein 10 te Drogeham.

* Kennis te nemen van de jaarrekening 2009 en begroting 2010 van het Woonwagenschap Friesland (in liquidatie), het bestaande budget âbijdrage woonwagenschap Frieslandâ (6.822.50) te verhogen met ⬠11.965 en dit ten laste te brengen van het saldo van de algemene dienst (eenmalig onvoorzien).

* De voorbereiding/procedure ten behoeve van een projectbesluit te starten voor het mogelijk maken van recreatief medegebruik en het kleinschalige gebruik in de vorm van âzachteâ horeca van de woonboerderij op het perceel It Kleasterbreed 3 te Drogeham.
* De procedure voor het projectbesluit ten behoeve van het survivalterrein aan de Alde Dyk te Kootstertille te starten, te kiezen voor procedurevariant 1 en alle verdere stappen te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders.
* De voorbereiding/procedure ten behoeve van een projectbesluit te starten voor het verbouwen/gebruiken van de showroom van het garagebedrijf op het perceel De Koaten 56 te Kootstertille in een bedrijfsverzamelgebouw voor de wellness branche.

De agenda wordt een week van te voren in de Feanster gepubliceerd. De agenda en stukken kunt u ook vinden op onze website en liggen ter inzage in de leeszaal van het gemeentehuis en de openbare bibliotheken van de gemeente.

Voor informatie over de bovengenoemde onderwerpen en besluiten kunt u contact opnemen met de griffie van de raad:
Telefonisch: (0511) 54 86 98 / 54 82 54 of per e-mail: raadsgriffie@achtkarspelen.nl