Gemeente Almelo

Nieuw hondenbeleid nu echt van start

12 april 2010 - Nu de gemeenteraad nieuwe regels heeft vastgesteld in de Algemene Plaatselijke Verordening gaat de Gemeente het nieuwe hondenbeleid echt uitvoeren.

Meisje laat hond uit op uitlaatstrook
Uitlaatstrook

Wie een hond uitlaat moet altijd een opruimmiddel bij zich hebben en kunnen laten zien. Dat wordt gecontroleerd door de Toezichthouders, die eerst nog waarschuwen maar vanaf mei boetes kunnen uitdelen.

Folder thuis
Hondenbezitters krijgen binnenkort een folder thuisgestuurd met uitleg over de nieuwe regels. Die is ook te krijgen in het Stadhuis. Op dit moment plaatst de Gemeente borden die het nieuwe beleid verduidelijken. Groene borden bij uitlaatgebieden, waar de honden niet aan de lijn hoeven en de poep niet hoeft te worden opgeruimd. Gele borden bij uitlaatstroken, waar de poep wel moet worden opgeruimd maar hond wel aan de lijn moet. En rode borden bij kinderspeelplaatsen, die altijd al waren verboden voor honden.

Suggesties
De Gemeente heeft speciale hondenpoepafvalbakken gekocht, maar die zijn nog niet geplaatst. Hondenbezitters weten zelf namelijk het best waar zo'n bak het handigst is. Via de e-loket hiernaast kunnen zij suggesties doen, of via telefoonnummer (0546) 54 11 11. Ook tips en ideeën voor nieuwe of andere plekken voor uitlaatstroken zijn daar welkom.