Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Derde verdachte aangehouden in woningoverval met dodelijke afloop

's-Graveland, 12-04-2010 o Maandag 12 april 2010 is op Schiphol een 27-jarige inwoner van Almere aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige overval met dodelijke afloop op 27 februari 2009 in 's-Graveland.

De 63-jarige Ton Boomgaard is bij die overval in zijn woning in s-Graveland om het leven gekomen. De Almeerder is aangehouden op verdenking van gekwalificeerde doodslag en diefstal met geweld/afpersing. Vandaag is in Almere een huiszoeking gedaan.

Op 5 en 20 oktober 2009 werden al twee inwoners van Almere, van 47 en 31 jaar oud, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze gewelddadige overval. Deze verdachten zitten nog vast.

Vrijdagavond 27 februari 2009 werd het echtpaar Boomgaard overvallen in hun woning aan de Loodijk. De vrouw des huizes opende op aanbellen de voordeur waarop drie mannen de woning binnendrongen. De 63-jarige Ton Boomgaard schoot zijn vrouw te hulp en raakte met een van de overvallers in een worsteling. Tijdens deze worsteling werd een schot gelost dat de bewoner dodelijk trof. De overvallers vluchtten uiteindelijk weg met sieraden en een geldbedrag. Tijdens de overval waren ook twee kleinkinderen van het echtpaar in de woning. Zij bleven net als de bewoonster ongedeerd.

De aangehouden verdachte wordt de komende dagen gehoord en later deze week voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Amsterdam. Het onderzoek loopt nog.