Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Onder invloed van alcohol achter het stuur

Hollands Midden, 12-04-2010 o De politie controleert bestuurders regelmatig of zij met alcohol op achter het stuur zijn gaan zitten. De rijvaardigheid neemt door het gebruik van alcohol sterk af en dit levert gevaarlijke situaties op in het verkeer. In het ergste geval een ongeval met dodelijke afloop. Dit weekend is een aantal bestuurders in de regio van Politie Hollands het rijbewijs kwijt geraakt omdat zij met een te hoog alcoholpromillage achter het stuur zaten.

In Alphen aan den Rijn reed op zaterdag 10 april omstreeks 21.50 uur een 20-jarige man over de Sportlaan met 100 km per uur. De man werd staande gehouden op de Hortensiastraat en aan hem werd gevraagd te blazen. Hij blies 430 ug/l, terwijl voor een beginnend bestuurder een limiet van 90 ug/l geldt. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 18-jarige man uit Zoeterwoude reed op zaterdag 10 april omstreeks 02.00 uur slingerend over de Vismarkt in Leiden. Politieagenten op de mountainbike zagen dat de man tegen een lantaarnpaal reed en daarna zijn weg vervolgde. Hij werd staande gehouden en blies 505 ug/l. Dat is boven de limiet van 90 ug/l die voor beginnende bestuurders geldt. De man werd aangehouden en zijn rijbewijs, die hij nog geen week in zijn bezit had, is ingenomen.

Een 41-jarige Leiderdorper werd staande gehouden toen hij met zijn auto over de Persant Snoepweg in Leiderdorp reed op zaterdag 10 april omstreeks 03.30 uur. Hij moest blazen en blies 410 ug/l. Dat is boven het maximaal 220 ug/l. De man is aangehouden en kreeg een tijdelijk rijverbod. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De politie zag op zaterdag 10 april omstreeks 04.00 uur aan de Koninginneweg in Bodegraven een 46-jarige man uit Bodegraven rijden in een auto waarvan een band lek was. Hij werd staande gehouden en de man werd gevraagd te blazen. Hij blies 660 ug/l, waarna hij werd aangehouden. Hij kreeg een tijdelijk rijverbod opgelegd en de politie maakt een proces-verbaal op.

Een 22-jarige beginnende bestuurder uit Leimuiden is op zaterdag 10 april omstreeks 04.50 uur aangehouden nadat hij 635 ug/l had geblazen. Hij reed over de PC Hooftlaan in Roelofarendsveen. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Een 23-jarige man werd staande gehouden nadat agenten hem hard hadden zien rijden in De Gooimeerlaan in Leiden. De man liet een rijbewijs zien waarvan de agenten over de echtheid twijfelde. Hij ging mee naar het politiebureau en blies daar 150 ug/l, waarna hij een tijdelijk rijverbod op gelegd kreeg. Zijn rijbewijs bleek inderdaad niet echt te zijn. Hiervoor is hij aangehouden.

Middels beelden van beveiligingscameras in Gouda, zag de politie op zondag 11 april omstreeks 00.20 uur een man die niet vast ter been was op een snorfiets stappen. Hij viel in de Cappersteeg van zijn snorfiets en daarna nog een keer in de Vogelzang. Hier kwam de politie ter plaatse en heeft de man aangehouden. De 54-jarige Gouwenaar blies 970 ug/l. Zijn rijbewijs bleek een paar jaar eerder ongeldig te zijn verklaard. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Een 37-jarige Katwijker reed over de N207 op zondag 11 april omstreeks 03.20 uur in Katwijk toen hij naar eigen zeggen in slaap viel en tegen een lantaarnpaal aanreed. De man raakte niet gewond. De politie nam hem mee naar het politiebureau waar hij 510 ug/l blies. Dit is boven de wettelijk gestelde limiet van 220 ug/l. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.