Gemeente Nieuwegein

maandag, 12 april 2010

Stadspenning voor de heer Alex Lisman

De heer Alex Lisman
heeft zondag 11 april 2010 uit handen van wethouder Carla Curvers de Stadspenning van de gemeente Nieuwegein ontvangen. De uitreiking vond plaats na afloop van het 19e Recreatieve Badminton Toernooi in sportcomplex Merwestein te Nieuwegein.

De heer Lisman is 20 jaar betrokken bij de recreatieve sport in Nieuwegein. Hij is al die tijd achtereenvolgens bestuurslid, voorzitter en erevoorzitter van de Recreatieve Badminton Vereniging Nieuwegein. Bovendien is hij initiator van het Recreatieve Badminton Toernooi waarvan hij voor de 19e keer medeorganisator is. Daarnaast is hij sinds 16 jaar bestuurslid van de Stichting Sportraad Nieuwegein en sinds 7 jaar lid van de Monumentencommissie van deze gemeente.

De heer Lisman heeft geheel belangeloos de recreatieve sport in de gemeente Nieuwegein op de kaart gezet. Zijn enthousiasme voor de Recreatieve Badminton Vereniging en zijn gedrevenheid voor het advieswerk van de Stichting Sportraad zijn voor vele sportbeoefenaars een voorbeeld en een bron van inspiratie.

Foto: De heer Lisman (links) wordt toegesproken door wethouder Carla Curvers. Foto: Fototeam KenM.

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een Stadspenning?

Iemand komt in aanmerking voor een Stadspenning als hij/zij zich volgens het college van burgemeester en wethouders geruime tijd belangeloos en op buitengewone wijze heeft ingezet voor de Nieuwegeinse samenleving.