Gemeente Woudenberg


Bestemmingsplan

start planmer-procedure bestemmingsplan Buitengebied

De gemeenten Renswoude en Woudenberg en stellen een bestemmingsplan op voor het buitengebied. Op grond van hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage 1994 moet voor de besluitvorming over het bestemmingsplan een zogenoemd planmilieu-effectrapport (planMER) worden opgesteld. Dit is het gevolg van de ontwikkelingsmogelijkheden die het bestemmingsplan biedt aan de intensieve veehouderijen. De planmer-procedure is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven.

Na het opstellen van het milieueffectrapport wordt deze samen met de ontwerpbestemmingsplannen voor beide gemeenten ter visie gelegd. Tijdens de tervisielegging kunt u schriftelijk of mondeling een reactie op beide documenten geven. Het tijdstip van de terinzagelegging en de mogelijkheden tot inspraak worden later in een publicatie in de lokale media bekendgemaakt.

Het bestemmingsplan biedt geen ontwikkelingsmogelijkheden aan intensieve veehouderijen binnen de ecologische hoofdstructuur. Het nieuwe bestemmingsplan biedt daarnaast ten opzichte van het vigerende bestemmingsplan geen directe ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden met kans op significant negatieve effecten op Natura 2000. Gezien de ligging van de planmerplichtige activiteiten buiten de ecologische hoofdstructuur en het ontbreken van de verplichting tot een passende beoordeling, wordt het planMER niet voor toetsing voorgelegd aan de Commissie voor de mer.

Parklaan 1, 3931 KK Woudenberg, Postbus 16, 3930 EA Woudenberg T: 033-2869100 F: 033-2869191 E: postbus@gemwoudenberg.nl