Gemeente Ermelo


Gezonde voeding en bewegen centraal in Ermelo

Leerlingen van de Koningin Julianaschool en de Ireneschool in Ermelo krijgen lessen over gezonde voeding en voldoende bewegen. De scholen zijn onlangs gestart met het lespakket Lekker Fit. Hiermee worden kinderen bewust gemaakt van een gezonde leefstijl.

Door middel van verschillende activiteiten wordt op een speelse wijze geleerd over gezonde voeding en voldoende bewegen. Hierbij wordt bijvoorbeeld de `schijf van vijf' uitgebreid behandeld.

Lekker Fit
Het lespakket Lekker Fit is een onderdeel van B-Fit, het actieprogramma tegen overgewicht van de Gelderse Sport Federatie. Tijdens het lespakket worden zaken als het belang van een goed ontbijt, informatie over het gebruik van frisdrank en het eten van groente en fruit besproken. De lessen van Lekker Fit maken kinderen bewust van wat zij eten. Ook ouders worden hierbij betrokken. Zij maken bijvoorbeeld samen met hun kind huiswerkopdrachten die in de klas worden besproken. Naast de theorielessen blijft er uiteraard ook nog tijd over voor leuke gymlessen, die helemaal in het teken van Lekker Fit staan.

Actieprogramma
B-Fit is een actieprogramma van de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met provincie Gelderland, het ministerie van VWS, Fonds NutsOhra en Menzis. B-Fit laat kinderen, ouders én docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. Het doel is kinderen er bewust van te maken dat fit zijn niet alleen goed voor je is, maar dat het vooral ook leuk is om mee bezig te zijn. Fit is fun! Het geheel wordt in de regio Noord-West Veluwe ondersteund door de Campagne Goed Bezig en de gemeenten. Het project is onderdeel van het regionale gezondheidsbeleid en het regionaal project Lekker Leven. Meer informatie: www.gelderlandb-fit.nl.

Goed bezig