Gemeente Bernheze


uitbesteding van werkzaamheden.

Bernheze onderzoekt inhuur van externen en uitbesteding van werkzaamheden.

De gemeente Bernheze heeft onderzoek gedaan naar de efficiënte en effectieve inhuur van externen en de uitbesteding van werkzaamheden aan derden.

Het college van burgemeester en wethouders voert periodiek onderzoek uit om de bedrijfsvoering verder te optimaliseren. Dit jaar is onderzoek gedaan naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van de inhuur van externen en de uitbesteding van werkzaamheden aan derden.

Het onderzoek beperkte zich tot de inhuur van specialistische deskundigheid, interim management, projectmanagement, onderzoeksadviesopdrachten en inhuur door capaciteitsproblemen.

Er is onderzoek gedaan naar inhuursituaties in de periode 2006 t/m 2008. De onderzochte inhuursituaties laten zien dat er effectief wordt ingehuurd. In vrijwel alle gevallen is het beoogde resultaat behaald en is binnen het beschikbare budget gebleven. In 85% van de gevallen is ook binnen de gestelde termijn gebleven.

De werkgroep die het onderzoek heeft uitgevoerd heeft een aantal aanbevelingen gedaan voor de verdere verbetering van de efficiency. Ook heeft de werkgroep de omvang van de uitgaven voor inhuur in beeld gebracht. Het college van B&W heeft ingestemd met de aanbevelingen. De aanbevelingen worden nog verder uitgewerkt en kunnen leiden tot meer transparantie en mogelijk ook tot vermindering van de uitgaven voor inhuur.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35