Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 6 april 2010

Nieuwe straatnamen Vroonacker
In Diessen wordt een nieuw woongebied ontwikkeld: Vroonacker III. Het college heeft voor dit nieuwe woongebied de volgende straatnamen vastgesteld:
Meiraap, Pastinaak, Rozenval, Postelein, Aardpeer, Schorseneer, Raapsteel en Ramanas.
De Heemkundige Kring en Toekomstig Wonen Diessen (TWD) - de starters die in het Vroonacker III gaan wonen -, hebben advies uitgebracht. Het college heeft met zijn besluit één van de adviezen van TWD overgenomen om te kiezen voor namen van âvergeten groentenâ, als verwijzing naar de voormalige volkstuinen in Vroonacker.

Vervanging hekwerken sportparken
Het college wil de hekwerken van de sportparken De Roodloop, De Stevort en De Alsie vervangen en de beregeningspomp op sportpark De Haan vervangen omdat deze in slechte staat verkeren. Via de voorjaarsnota vraagt het college de raad om hiermee in te stemmen en hiervoor krediet beschikbaar te stellen. De totale kosten worden geraamd op ⬠92.000,00.

Inzet parkeercontroleurs
Het college verleent opdracht aan het bedrijf P1 om parkeercontroleurs in te zetten voor de aanpak van ongewenst parkeergedrag in de blauwe zone in het centrum van Hilvarenbeek en op te treden tegen kleine overtredingen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het college wil de inzet van de parkeercontroleurs eind 2010 evalueren.
Het college maakt bij de opdrachtverlening het voorbehoud dat de gemeenteraad het benodigde bedrag van ⬠7.000,00 beschikbaar stelt.

Gunning werkzaamheden
Het college gunt (her)bestratingswerkzaamheden, kleine rioleringswerken en dergelijke voor de rest van dit jaar aan Ooystra Wegenbouw BV uit Tilburg. Vier aannemers uit de regio zijn uitgenodigd een lijst met eenheidsprijzen in te dienen voor een aantal standaardwerken. Ooystra kwam voor het totaal van alle standaardwerken als laagste inschrijver uit de bus.

Voorstel aan de gemeenteraad

Jaarstukken 2009
Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de jaarrekening en het jaarverslag over 2009 vast te stellen. De jaarrekening sluit met een netto overschot van ⬠951.000,00. Dit positief resultaat wordt veroorzaakt door een aantal incidentele meevallers. Gelijktijdig met de jaarstukken wordt ook het burgerjaarverslag aangeboden aan de gemeenteraad. In het burgerjaarverslag legt de burgemeester verantwoording af over zaken zoals de kwaliteit van dienstverlening, burgerparticipatie en afhandeling van bezwaarschriften.

Dorpswapen en dorpsvlag Biest-Houtakker
De Stichting Wel Gement uit Biest-Houtakker heeft op eigen initiatief een dorpswapen en dorpsvlag ontworpen. De Stichting heeft zich laten adviseren door de Noord-Brabantse Commissie voor Wapen- en Vlaggenkunde.
Op verzoek van de Stichting het college de raad voor om voorgestelde ontwerp voor het dorpswapen en de dorpsvlag van Biest-Houtakker officieel vast te stellen.