Philips

Philips breidt reeks vervangende verlichtingsoplossingen op LED-basis uit om professionals en consumenten een ruimere keuze te bieden

Frankfurt, Duitsland - Philips breidt haar assortiment functionele en decoratieve vervangende verlichtingsoplossingen op LED-basis voor algemene verlichtingstoepassingen in openbare ruimten en woningen uit met een baanbrekende LED-lamp die de lichtopbrengst biedt van een 60 W-gloeilamp. Dit is een van de nieuwe introducties die voor het eerst gepresenteerd zullen worden op de Light+Building 2010.

Nu de wetgeving in veel delen van de wereld voortgaat met het versnellen van het uit de markt nemen van gloeilampen (waarbij Europa de verkoop van 60 W-gloeilampen verbiedt vanaf september 2011) introduceert Philips de allereerste hoge-kwaliteit LED vervangingsoplossing. De dimbare 12 W-lamp levert een voor de industrie voorbeeldige lichtopbrengst van 806 lumen aan comfortabel, warmwit licht, en voldoet daarmee volledig aan de nieuwe Europese standaard voor de prestaties van LED vervangingslampen die van kracht wordt in september 2010.

Voor zowel woningen als bedrijven zoals hotels kan het vervangen van grote aantallen 60 W-lampen door de nieuwe LED-oplossing van Philips tot 80% besparing bieden op de energie die wordt verbruikt door oudere technologieën. Potentieel kan dat een huishouden of bedrijf jaarlijks meer dan EUR 20 aan energiekosten per lamp besparen. Ondernemingen zijn bovendien in staat hun onderhoudskosten te minimaliseren dankzij de levensduur van 25.000 uur die de nieuwe lamp biedt. Philips introduceert de lamp wereldwijd tegen het einde van 2010, waarbij deze eerst beschikbaar zal zijn via de professionele verkoopkanalen.

LED-innovatie voor halogeenvervanging

Om de vervanging van 25-50 W halogeenspots door laagspannings-LED-lampen te vereenvoudigen in omgevingen zoals restaurants en winkels introduceert Philips een innovatieve oplossing die een antwoord biedt op de uitdaging van compatibiliteit met de grote verscheidenheid van elektrische transformators die vandaag de dag gebruikt worden en die vereist zijn voor 12 V-lichtbronnen.

Philips heeft haar unieke kennis van de LED-technologie toegepast voor het ontwikkelen van een gepatenteerde elektronische oplossing die haar MASTER LEDspot MR16 LED vervangingslampen op grote schaal compatibel maakt met bestaande 12 V-transformators. Door de elektrische eigenschappen van een halogeenlamp veilig te kopiëren levert het systeem het vermogen van 4-10 W dat vereist is voor de LED vervangingslamp en dat de lamp in staat stelt een constant, warm licht te produceren met een ongeëvenaarde energie-efficiëntie van maximaal 80% in vergelijking met conventionele halogeenspots. Philips introduceert deze innovatieve en state-of-the-art functie dit voorjaar in de nieuwe MASTER LEDspot vervangingslampen van 4 en 7 W.

De juiste sfeer treffen met LED

Philips verbreedt ook haar keuze aan elegant vormgegeven vervangingsoplossingen op LED-basis die beschikbaar zijn voor het scheppen van sfeer in zowel openbare omgevingen als woningen. Deze leveren een perfecte lichtkwaliteit voor een diversiteit van algemene en decoratieve toepassingen met slechts een fractie van de energie die wordt verbruikt door oudere, inefficiënte lampen.

Voor de horecabranche levert Philips een echte `sprankeling' met haar LED vervangingsoplossingen voor kroonluchters en andere open decoratieve verlichtingsinstallaties in functionele ruimten. Tot deze oplossingen behoort de prijswinnende Philips Novallure LED-lamp, die een prestigieuze iF-award voor productontwerp ontving evenals een eervolle vermelding van de invloedrijke Hong Kong Designers Association. De oplossing is verkrijgbaar in zowel heldere als matte uitvoeringen en voorziet hotels en restaurants van een 2 W LED vervanging voor de `klassieke' ronde 10 W-gloeilampen. Die gaat tot 15 jaar mee zonder vervangen te hoeven worden.

Ook verbreedt Philips haar Econic-reeks functionele LED vervangingsoplossingen voor woningeigenaren. De nieuwe reeks omvat dimbare vervangers voor 35 W GU10 halogeenlampen, 25 W-gloeilampen en R50-lampen, die alle een comfortabele warmwitte sfeer produceren terwijl ze wel 90% van de energie besparen die wordt verbruikt door inefficiënte lampen.

* PDF persbericht "Philips breidt reeks vervangende verlichtingsoplossingen op LED-basis uit om professionals en consumenten een ruimere keuze te bieden"

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Morven Mackinnon

Philips Lighting Benelux
Tel: 040 278 6157
Email: morven.mackinon@philips.com

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.