Philips

Philips ontwikkelt samen met Somfy oplossingen voor werkplekken om het welzijn in kantoren te verbeteren

Frankfurt, Duitsland - Philips en Somfy, de toonaangevende specialist in automatische zonweringssystemen voor gebouwen, gaan samenwerken in de ontwikkeling van intelligente oplossingen voor het realiseren van comfortabelere en energiezuinigere werkomgevingen.

De samenwerking maximaliseert de respectievelijke sterkten van de twee ondernemingen. Daarbij wordt voortgebouwd op Philips' wereldwijde marktleiderschap in verlichtings- en lichtregeloplossingen en Somfy's bewezen expertise in dynamisch bestuurde gebouwgeveltoepassingen zoals zonweringen.

Door samen te werken zijn Philips en Somfy in staat de professionele en gebouwenmarkt te bedienen met innovatieve nieuwe oplossingen waarmee werkgevers en eigenaren van gebouwen werkplekken kunnen aanbieden die medewerkers inspireren en motiveren. Wetenschappelijke bewijzen ondersteunen in toenemende mate het inzicht dat productiviteit en concentratie versterkt kunnen worden door het handhaven van zowel de niveaus van kunstlicht als de toetreding van natuurlijk licht van buiten.

Philips en Somfy delen de mening dat dynamische regeling van kantoorverlichting gebouwenbeheerders kan helpen grotere energiebesparingen te bereiken. Verlichting neemt een aanzienlijk deel van het energieverbruik van een gebouw voor haar rekening, maar slimme lichtregelsystemen kunnen dit energieverbruik met 50% verminderen. Door het gezamenlijk ontwikkelen van intelligente en geïntegreerde oplossingen voor regeling van het kunstlicht en het zonlicht dat in een kantoorruimte binnenvalt, verwachten Philips en Somfy de energie-efficiëntie met nog eens 20% te verbeteren.

De eerste vruchten van de samenwerking van Philips en Somfy zullen getoond worden op de Light+Building 2010, met een regeloplossing bestaande uit het ToBeTouched gebruikersinterface en de OccuSwitch Dali aanwezigheidsdetectie van Philips, geïntegreerd met het Animeo regelsysteem voor automatische zonwerings- en venstersystemen van Somfy.

Gevraagd naar commentaar op de samenwerking zei Hans de Jong, CEO Lighting Electronics van Philips Lighting: "Philips en Somfy geloven dat we via intelligente lichtregeling een geweldig platform kunnen realiseren voor het verbeteren van het arbeidsleven. De oplossingen die we ontwikkelen, zullen leiden tot comfortabelere werkomgevingen, met zelfs nog lagere energiekosten."

Hervé Trellu, General Manager Window & Blind Activity van Somfy, merkte op: "Efficiënt verlichtingsmanagement is een van de grootste uitdagingen op het gebied van gebouwtechniek. Dat zal verkregen worden door natuurlijk en kunstlicht op een redelijke manier te combineren. Somfy en Philips zijn twee belangrijke spelers in deze markt, en we zijn in staat beide elementen effectief bijeen te brengen. Onze oplossingen zullen het welzijn verbeteren, maar ook de gedrevenheid van alle betrokkenen om tegelijkertijd energie te besparen".
* PDF persbericht "Philips ontwikkelt samen met Somfy oplossingen voor werkplekken om het welzijn in kantoren te verbeteren"

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Morven Mackinnon

Philips Lighting Benelux
Tel: 040 278 6157
Email: morven.mackinon@philips.com

Over Koninklijke Philips Electronics

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.