Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na poging overval

Groesbeek, 12-04-2010 o Naar aanleiding van een melding zondagmiddag rond 17.15 uur van een overval op een cafetaria aan de Spoorlaan in Groesbeek haastten meerdere politie-eenheden zich daar naartoe. De verdachte zou in de tussentijd twee personen hebben bedreigd die bij een bank geld aan het pinnen waren. Op basis van het signalement zagen agenten de verdachte even later op de Rijlaan lopen richting Mook. Hij werd meteen aangehouden.

In het onderzoek dat volgde nam de politie in totaal vijf aangiften op, voor de overvalpoging en daarnaast voor pogingen tot auto-inbraak en diefstal met geweld.

Na de aanhouding en fouillering van de verdachte, een 26-jarige inwoner van Nijmegen, is deze voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar is de man inmiddels in verzekering gesteld. De hond die de Nijmegenaar bij zich had is door de Dierenambulance opgehaald en elders ondergebracht.

Autos vernield

Terwijl politieagenten op de Rijlaan bezig waren, werden zij aangesproken door een man die vertelde dat een stuk terug op een parkeerplaats in een auto was ingebroken. De agenten gingen ter plekke kijken en troffen één auto waarvan de ruit was vernield en een auto waarbij dit geprobeerd was. Een achtergebleven stok is voor het onderzoek veiliggesteld, evenals aangetroffen sporen. Nader onderzoek wees uit dat er niets uit de vernielde auto weggenomen was. Twee aangiftes van poging auto-inbraak zijn ter plaatse door de politie opgenomen.

Overvalpoging cafetaria

De eerste melding in de reeks die zondagmiddag betrof een overvalmelding op een cafetaria aan de Spoorlaan. Ook hier is een aangifte opgenomen en zijn sporen veiliggesteld. Een man was rond 17.00 uur de zaak binnengekomen en eiste geld onder bedreiging van een mes. Een andere medewerker overmeesterde de overvaller en wist het steekwapen van hem af te nemen. Even later wist de dader echter alsnog te vluchten.

Aanrijdend naar de overvalmelding kregen agenten via de politiemeldkamer te horen dat bij een bankfiliaal op de Dorpsstraat twee mannen bedreigd zouden zijn door een man met een mes. Dit gebeurde toen zij aan het pinnen waren. De verdachte ging er vervolgens, zonder buit, vandoor richting Houtlaan. Daarbij zou hij nog met een stok hebben gedreigd, vermoedelijk de later in een auto gevonden stok. Van beide mannen is een verklaring opgenomen, daarin gaven zij behalve een signalement van de verdachte, ook aan dat hij een hond bij zich had. Daarop reden de agenten richting Rijlaan, waar de verdachte heengegaan zou zijn. Daar zagen zij hem inderdaad lopen, met hond. De twee personen hebben aangifte gedaan van de poging diefstal met geweld.

De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek. (08)

Laatst gewijzigd 12-04-2010 15:33 | © Regio Gelderland-Zuid |