Gemeente Dongeradeel


Regionale mantelzorgondersteuning

Voor gemeenten Ameland, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland

Door de nieuwe wetgeving, de Wet op de maatschappelijke ondersteuning (WMO), is er meer aandacht gekomen voor de problematiek van de mantelzorger. De mantelzorger heeft een eigen plek verworven maar tegelijkertijd ontstaat er druk op de mantelzorger.

De regering verlangt meer van haar burgers, meer verantwoordelijkheid. Dit betekent dat de druk op de mantelzorger ook toeneemt. Voor de gemeenten een uitdaging om de mantelzorger goed te ondersteunen, goed van informatie en advies te voorzien.

Regionale mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning was tot maart 2010 in de gemeenten Ameland, Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland lokaal georganiseerd.

Deze vier gemeenten hebben zich het afgelopen jaar, met ondersteuning van Partoer CMO Fryslân, bezig gehouden met de ontwikkeling van een nieuwe regionale structuur voor mantelzorgondersteuning. Een nauwere samenwerking tussen mantelzorgondersteuners in de gemeenten moet lokaal tijdwinst opleveren en bijdragen aan de kwaliteit van de dienstverlening.

De vier gemeenten hebben gezamenlijk afgesproken dat Stichting Welzijn 'Het Bolwerk' hiervoor verantwoordelijk is. Er is een regionale mantelzorgondersteuner aangesteld voor 2 uren in de week. Het samenwerkingsverband draagt de naam Mantelzorg Noordoost Fryslan. (MantelzorgNOF).

Francien Bekius is de regionale mantelzorgondersteuner.

Bezoekadres

Stichting Welzijn Het Bolwerk
Oranjewal 28
9101 JV Dokkum
0519-292223 f.bekius@bolwerk.eu
www.mantelzorgnof.nl

Nieuwsbrief

Wilt u eenmaal per maand het laatste nieuws van de gemeente Dongeradeel in uw mailbox?
Klik dan |> hier om u aan de melden voor de nieuwsbrief .