Politie Brabant-Noord

Rijbewijs kwijt

's-hertogenbosch, 12-04-2010

Te veel alcohol is de reden dat 29-jarige Tilburger maandagochtend net na middernacht zijn rijbewijs is kwijtgeraakt. De man reed in zijn auto op de Zuidwal toen hij gecontroleerd werd. Zijn adem rook naar alcohol. Aan het bureau bleek dat hij drie keer te veel op had. Zijn rijbewijs word naar justitie opgestuurd die er over zal beslissen.

Later die nacht werd een 46-jarige Bosschenaar op de Doornkampsteeg gepakt met ook drie keer te veel alcohol op. Zijn rijbewijs wordt in dezelfde envelope gedaan naar de officier van justitie.

En het rijbewijs van een derde bestuurder wordt ook meegestuurd want hij weigerde aan het bureau alle medewerking aan de ademanalyse. Bij een controle op de Melodiehof in Rosmalen werd de 23-jarige inwoner uit Rosmalen betrapt bij het rijden onder invloed. In eerste instantie werkte hij mee aan het onderzoek maar voordat de ademanalyse beëindigt was weigerde hij verder mee te werken. Dit is strafbaar en wordt vaak bestraft met de maximale straf. Vandaar dat ook zijn rijbewijs ingevorderd werd.