NVVK

Persbericht
12 april 2010

Evides en NVVK sluiten convenant

Evides Waterbedrijf, drinkwaterleverancier in Zuidwest-Nederland, en de NVVK, de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren, hebben op 12 april 2010 een convenant ondertekend. In dit convenant zijn afspraken gemaakt over het incassobeleid van Evides ten aanzien van klanten met betalingsproblemen.

In Nederland bestaat een groeiend aantal consumenten met financiële problemen. Dit kan leiden tot het oplopen van schulden onder meer als gevolg van incassokosten. Consumenten met grote financiële problemen kunnen zich wenden tot schuldregelende instellingen ­ veelal leden van de NVVK ­ met het verzoek om hulp bij hun financiële situatie. In het convenant tussen Evides en de NVVK zijn afspraken gemaakt over de samenwerking tussen de twee partijen in het schuldhulpverleningstraject.

In het convenant geeft Evides aan haar medewerking te willen verlenen aan een minnelijk schuldhulpverleningsstraject, met als uitgangspunt dat haar klanten na drie jaar volledig schuldenvrij zijn. Door de samenwerking en het afstemmen van processen zijn de twee partijen van mening op effectieve wijze vorm te geven aan een sociaal incassobeleid en tijdige signalering van betalingsproblemen.

Peter Vermaat, Directeur van Evides: "Evides heeft sinds anderhalf jaar direct klantcontact in de regio Rotterdam en vindt het haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om hier zorgvuldig mee om te gaan. Zo ook met klanten die met betalingsproblemen zitten. We willen klanten met financiële problemen tijdig in de richting van de schuldhulp wijzen en problematische schulden zoveel mogelijk voorkomen. De samenwerking met de NVVK moet dat mogelijk maken."

Ger Jaarsma, voorzitter NVVK: "Door de samenwerking te bevorderen en de processen onderling beter af te stemmen, ontstaat er meer en beter begrip voor de wederzijdse positie in het proces van hulpverlening. Het convenant biedt tevens een oplossing als problematische schulden wél ontstaan."

De Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (VEWIN) staat er positief tegenover dat de drinkwaterbedrijven in Nederland dergelijke convenanten afsluiten.