UMC St Radboud


Gaziantep bezoekt Radboud
12-04-2010

Nijmegen heeft een stedenband met Gaziantep, Turkije. Deze week is een delegatie uit die stad op bezoek bij diverse organisaties in Nijmegen. Eén daarvan is het UMC St Radboud. De delegatie wordt bijgepraat over de ontwikkelingen binnen de spoedeisende zorg in ons ziekenhuis.

Zo legt vandaag dr. Paul Giesen van Eerstelijnsgeneeskunde uit hoe spoedeisende zorg aan bod komt in onze opleiding tot huisarts. Donderdag vertelt SEH-arts Riny van de Ven alles over het reilen en zijlen op de afdeling Spoed Eisende Hulp. En Hanneke Santegoets, opleider bij de Radboud Zorgacademie, informeert diezelfde dag de delegatie over spoedeisende hulp als onderdeel van onze verpleegkundige en paramedische (vervolg)opleidingen.

Stedenband

Nijmegen en Gaziantep hebben sinds 2006 een stedenband. Gaziantep ligt in het zuidoosten van Turkije op ongeveer 50 kilometer van de Syrische grens. De stad telt 1,2 miljoen inwoners en is de economische motor van de regio. Een van de doelstellingen van de stedenband is het zoeken naar samenwerkingsmogelijkheden op sociaal- economisch terrein. Met financiering van de Europese Commissie zijn intussen projecten ontstaan rondom reïntegratie van mensen met beperkingen, verslaafdenzorg en culturele uitwisseling.