Gemeente Uithoorn

Hoofdlijnen openbare vergadering gemeenteraad Uithoorn van 8 april 2010

12 april 2010
Tijdens de raadsbijeenkomst heeft één personen gebruik gemaakt van het recht om in te spreken over vier verschillende onderwerpen.

De onderwerpen betroffen burgerparticipatie, Rapport van de rekenkamer betreffende onderzoek naar communicatie, Stedenbouwkundig plan Hélène Swarthlaan en de VROM Starterslening Uithoorn en Woonfonds 2010.

De raad heeft in Informatief Beraad uitgebreid aandacht besteed aan:
* Rapport rekenkamer op het gebied van onderzoek naar communicatie;
* Live uitzenden van raadsvergaderingen;

* Bijdrage aan UHC Qui Vive;

* Realisatie plan Vinckebuurt;

* Indeling programmabegroting.

In het Politiek Debat heeft de fractie van Gemeentebelangen mondelinge vragen gesteld over "Wild kamperen langs de Amstel".

In het Politiek Debat is uitgebreid gediscussieerd over het Stedenbouwkundig plan Hélène Swarthlaan. Ons Uithoorn heeft een motie ingediend, deze motie is verworpen met 18 stemmen tegen en 1 stem voor (Ons Uithoorn). Het voorstel is met 18 stemmen voor en 1 stem tegen aangenomen (Ons Uithoorn).

Het voorstel over de VROM Startersleningen Uithoorn en Woonfonds 2010 is met algemene stemmen aanvaard. Twee ingediende amendementen door Gemeentebelangen zijn verworpen (alleen Gemeentebelangen stemde voor).

Het voorstel Evaluatie motie "Klad en Plak" is met algemene stemmen aanvaard. De door het CDA ingebrachte motie is verworpen met 6 stemmen voor (CDA, Gemeentebelangen en Ons Uithoorn) en 13 stemmen tegen (VVD, DUS! en PvdA).

De raad heeft de volgende raadsvoorstellen met algemene stemmen aangenomen:

* Nota integrale handhaving;

* Bekrachtiging geheimhouding Vinckebuurt;
* Verordening antidiscriminatievoorziening.

De eerstvolgende reguliere raadsvergadering wordt gehouden op donderdag 22 april 2010. Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met de griffie (e-mail: griffie@uithoorn.nl of telefonisch 0297-513963).
^