Gemeente Lopik

GEMEENTE
LOPIK Onderwerp: Lopik zet Buurtbemiddeling voort

Op 8 april 2010 hebben de directeuren van woningbouwvereniging Lopik en woningbouwvereniging Goed Wonen, de voorzitter van de Stuurgroep P Buurtbemiddeling IJsselstein en burgemeester Westerlaken-Loos het convenant Buurtbemiddeling Lopik ondertekend. Hiermee wordt E Buurtbemiddeling in de gemeente Lopik voortgezet voor een periode van drie jaar.

R De gemeente Lopik heeft zich in 2004 aangesloten bij Buurtbemiddeling IJsselstein. Tot 2010 werd deze bemiddelingsvoorziening gefinancierd door de gemeente Lopik. Voor de periode 2010-2012 leveren beide woningbouw- verenigingen van Lopik ook een financiële bijdrage aan Buurtbemiddeling en S hebben daarom het convenant mede ondertekend.

Bewoners kunnen een beroep doen op Buurtbemiddeling als zij problemen hebben met hun buren en er onderling niet uitkomen. Vrijwillige buurtbemiddelaars B helpen buren om samen een oplossing te vinden. Herstel van communicatie staat voorop. Dat bevordert de leefbaarheid en veiligheid in de directe woonomgeving. Niet alle overlastklachten zijn bemiddelbaar. Klachten waarbij verslaving in het spel is, zware psychische problemen of geweld vallen buiten het bereik van E buurtbemiddeling.

Sinds 2004 hebben inwoners uit Lopik 70 maal Buurtbemiddeling ingeschakeld. Bewoners waarderen het luisterend oor dat buurtbemiddelaars hen bieden, ook R als de situatie onverhoopt niet verbetert.

Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners, deelname is kosteloos en geheel vrijwillig. Inwoners kunnen burenoverlast telefonisch, schriftelijk of per email I melden bij de coördinator Buurtbemiddeling Marja van den Sigtenhorst. Zij is te bereiken bij Stichting Pulse, Mr. Abbink Spainkstraat 36, 3401 ZH IJsselstein, telefoon 030- 6887030, e-mail buurtbemiddeling@stichting-pulse.nl

C
Lopik, 12 april 2010