BCC hard op zoek naar topvoetballer voor WK 2010

12/04/2010 17:49

Creative Venue BV

Schiphol-Rijk, 9 april 2010

Elektro-retailer verkoopt 'groene' voetballen voor een beter milieu

BCC hard op zoek naar topvoetballer voor WK 2010

Door mee te doen aan het 'BCC Glowball event' maken amateur freestyle voetballers kans op een WK-reis naar Zuid-Afrika. Iedereen die vanaf nu in een van de 55 BCC winkels in Nederland een 'Glowball' koopt, kan naast deelname aan de freestylewedstrijd, op 13 mei aanstaande ook meedoen aan het wereldrecord balletje hooghouden tijdens de finale van het event.

De Glowball is een voetbal met een opdruk van de aarde, die oplicht in het donker. De voetbal kost 8,99 euro waarvan een deel (1,50 euro) naar het 'MilieuHelden' project gaat. Dit project leert kinderen van groep 8 door middel van een theaterstuk, een workshop en een lesprogramma milieubewust denken en handelen. De leerlingen bedenken ook eigen oplossingen voor een veilig klimaat en een gezond milieu. De actie heeft geen winstoogmerk en BCC verwacht in de actieperiode van zes weken meer dan 10.000 ballen te verkopen en zo een aanzienlijke bijdrage te leveren aan het Nederlandse scholenproject.

De Glowball freestyle wedstrijd

Alle BCC filialen verkopen de unieke Glowball, die voldoet aan de FIFA specificaties. Iedereen kan met de Glowball zijn of haar (freestyle)kunstje laten zien door een zelfgemaakt filmpje te uploaden op het 'BCC You Tube kanaal' youtube.com/bccnl. Omdat BCC naast de echte voetbaltalenten ook minder getalenteerde Nederlanders de mogelijkheid wil geven in de prijzen te vallen, zijn er drie prijscategorieën. De Juryprijs, voor de beste amateur freestyler; de Publieksprijs, voor de meest creatieve inzending en de Teamprijs voor het meest inspirerende team. Deelnemers aan de Juryprijs maken kans op een felbegeerde WK-reis naar Zuid-Afrika. De deelnemers in de categorie Publieksprijs kunnen een safarireis naar Zuid-Afrika winnen en de teaminzendingen dingen mee naar een complete sportoutfit voor het hele team. Daarnaast zijn er ook energiezuinige apparaten te winnen, zoals een LED televisie en een MP3 speler op zonne-energie.

De Glowball freestyle filmpjes kunnen van 10 april tot en met 7 mei ongelimiteerd ge-upload worden. De jury, onder leiding van oud-stervoetballer Edgar Davids nomineert uiteindelijk maximaal 16 deelnemers binnen de categorie juryprijs. Zij worden uitgenodigd om op donderdag 13 mei naar het groots opgezette 'BCC Glowball Live Event' in het Amsterdamse Westerpark te komen. De jury beslist ter plaatse wie er in de prijzen vallen. De Publieksprijs wordt gewonnen door het populairste filmpje (meeste positieve waardering). En voor de Teamprijs geldt dat uit de 10 populairste filmpjes de jury de winnaar kiest. Alle prijzen worden uitgereikt tijdens BCC Glowball Live Event. TV-bekendheid Humberto Tan en SVBN ambassadeur presenteert dit event op 13 mei in Amsterdam.

Aansluitend op de prijsuitreiking volgt in samenwerking met de Straatvoetbal Bond Nederland (SVBN) een pogingen om met de Glowballen het wereldrecord 'balletje hooghouden' te verbreken.

Milieuhelden

Elektro-retailer BCC neemt een vooruitstrevende positie in op het gebied van energiebewust ondernemen. Met de actie wil zij als concern, tezamen met alle deelnemers, een duidelijk statement maken dat we zuinig op de aarde moeten zijn en moeten werken aan een beter milieu. Als een van de grootste verkopers van apparaten die energie verbruiken ziet BCC het als haar verantwoordelijkheid dit verbruik te helpen terugdringen. Omdat BCC gelooft in 'jong geleerd is oud gedaan' steunt BCC het scholenproject, zodat kinderen zich kunnen ontplooien als de 'milieuhelden' van de toekomst. Het project wordt ook van harte ondersteund door het Wereld Natuur Fonds (WNF).

Voor meer informatie over de wedstrijd, de Guiness Book of Records poging en het event op 13 mei www.bcc.nl www.youtube.com/bccnl www.svbn.nl www.glowball.nu www.zuinigopdeaarde.nl





http://www.zuinigopdeaarde.nl

http://www.creativevenue.nl