Ingezonden persbericht

Hooghalen, 8 april 2010

Boekpresentatie: Selma, de vrouw die Sobibor overleefde
12 april boekpresentatie in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Eigenlijk wilde Selma Engel-Wijnberg (1922), de enige nog levende Nederlandse vrouw die het vernietigingskamp Sobibor heeft overleefd, niets meer met Nederland te maken hebben. Na haar terugkeer in 1945 voelde zij zich totaal niet welkom in ons land. Daarom vertrok ze naar de Verenigde Staten.
Op verzoek van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft ze besloten haar levensverhaal te vertellen aan journalist Ad van Liempt en voor de eerste keer weer terug te komen naar Nederland. Bij Uitgeverij Verbum verschijnt het resultaat Selma, de vrouw die Sobibor overleefde.

In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork vindt aanstaande maandag 12 april de boekpresentatie plaats van het boek Selma, de vrouw die Sobibor overleefde. Er zijn bijdragen van Selma Engel-Wijnberg, Ab Klink, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, uitgever Gerton van Boom van Uitgeverij Verbum, auteur Ad van Liempt en Dirk Mulder, directeur Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

De boekpresentatie vindt plaats voorafgaand aan de 65-jarige herdenking bevrijding kamp Westerbork. Bij het boek is een dvd gevoegd, waarop een videoportret van Selma Engel-Wijnberg staat. Dat portret wordt op zondag 11 april door de NOS uitgezonden, om 19.30 uur op Nederland 2. Deze productie is tot stand gekomen door samenwerking van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, het ministerie van VWS (programma Erfgoed van de oorlog) en producente Esmeralda Böhm.



Ingezonden persbericht