Gemeente Amersfoort
Programma De Tuinruimers komt naar Amersfoort

Het televisieprogramma De Tuinruimers van Rob Verlinden komt naar Amersfoort. In de week van 12 tot en met 16 april maken zij opnames in de Bomenbuurt in het Soesterkwartier. Een voortuin in de Denstraat krijgt een metamorfose en ook wordt een zogenaamde 'beptuin' naast een gerenoveerde speelplek aangelegd.

De manier waarop de buurt eruit ziet, bepaalt voor een groot deel hoe goed bewoners zich er voelen. De woonomgeving is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van onder meer bewoners, de gemeente en de woningcorporatie. In de Bomenbuurt in het Soesterkwartier dragen de gemeente en woningcorporatie de Alliantie Eemvallei hun steentje bij aan het opknappen van de buurt. De gemeente renoveert een speelplek, legt een pannaveld aan en zorgt voor een goede hondenuitlaatplaats. De Alliantie Eemvallei ondersteunt bewoners van de Denstraat bij het aanpakken van hun voortuinen. Het programma De Tuinruimers levert een extra impuls aan deze opknapbeurt voor de buurt.

Denstraat
In de week van 12 april tot en met 16 april gaan De Tuinruimers aan de slag. Op maandag, woensdag en vrijdag zal er een cameraploeg voor de tv-opnames aanwezig zijn. Op maandagochtend wordt om 9.00 uur gestart met de aanleg van een nieuwe 'beptuin' vlakbij de opgeknapte speelplek. In deze tuin kunnen bewoners hun buren ontmoeten en de spelende (klein)kinderen in de gaten houden. Op woensdag rond 14.00 uur gaat Rob Verlinden aan de slag met één van de voortuinen van de Denstraat. Hij laat zien hoe een kleine voortuin eenvoudig een nieuwe uitstraling kan krijgen, onder andere door de kliko op een mooie manier weg te werken. Op vrijdagavond 16 april rond 21.00 uur laat Rob Verlinden de 'nieuwe' voortuin en de 'beptuin' zien. De uitzending van De Tuinruimers is op 1 mei op de zender SBS6.

De rest van de buurt
Het is de bedoeling dat ook de andere bewoners van de Bomenbuurt profijt krijgen van de komst van De Tuinruimers. De Alliantie en de gemeente Amersfoort willen deze bewoners helpen om ook hun voortuinen op te knappen, zodat de hele wijk er weer mooier uitziet. Bij voldoende belangstelling onder bewoners organiseren zij een klusdag en wordt materiaal beschikbaar gesteld.

Noot voor de redactie,