Gemeente Utrecht

Jaarlijkse vaccinatie besmettelijke kinderziekten (Utrecht)

De gemeente Utrecht (GG&GD) houdt de jaarlijkse vaccinatiecampagne tegen besmettelijke kinderziekten van 12 april tot en met 23 april. Zo'n drieduizend Utrechtse kinderen ontvangen een oproep voor een prik. Inenten is heel belangrijk om kinderen te behoeden voor ernstige, besmettelijke ziekten. Door de kinderen herhaaldelijk te vaccineren maakt het lichaam afweerstoffen aan die hen langdurig beschermen.

De ouders/verzorgers van alle kinderen die in 2001 zijn geboren (9-jarigen) ontvangen binnenkort een oproep in de bus om hun kind(eren) te laten vaccineren. De kinderen krijgen een uitnodiging voor een herhalingsprik tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en tegen de bof, mazelen en rode hond (BMR).

In de oproepbrief staan de locatie en tijd van de vaccinatie vermeld. Het inenten gebeurt deze maand door artsen, verpleegkundigen en assistenten in de wijkgebouwen van de GG&GD in Utrecht, in het Julius Gezondheidscentrum Vleuterweide in Vleuten en in het Sociaal Medisch Centrum in De Meern. De GG&GD verzoekt ouders/verzorgers om op de aangegeven tijd te komen en de oproep en de inentingskaart van hun kind mee te nemen. Ouders die overdag verhinderd zijn kunnen een avondspreekuur bezoeken.

Informatie
Voor meer informatie kunnen ouders/verzorgers op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur bellen met de GG&GD, 030 - 286 34 40, of zie www.utrecht.nl/jeugdvaccinatie.



Gemeente Utrecht