Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, maandag 8 februari 2010

Feest der Contrasten
Abbie de Quant en Elizabeth van Malde vieren 40
jarig Jubileum in Concertgebouw Amsterdam

Speelplezier en avontuur komen samen in een concert vol contrasten waarmee Abbie de Quant en Elizabeth van Malde hun 40-jarige jubileum als duo vieren op 12 april 2010 in het Amsterdamse Concertgebouw. Met verschillende gasten onder wie de beroemde jazzmusicus Ronald Snijder. Abbie de Quant: "Het wordt een sprankelend en bijzonder jubileumconcert."

Samen met Elizabeth van Malde kijkt Abbie de Quant reikhalzend uit naar het jubileumconcert in het Amsterdamse Concertgebouw. Het is de kroon op 40 jaar samenwerking tussen Elizabeth van Malde (piano) en Abbie de Quant (fluit). "We hebben gekozen voor een programma met afwisseling van muziekstijlen en poëzie zodat het jubileumconcert aantrekkelijk is voor zo'n breed mogelijk publiek. We willen graag met iedereen die van klassieke muziek, jazz en poëzie houdt ons feestje vieren," aldus Abbie de Quant.

Bijzondere gebeurtenis
Het is een bijzondere gebeurtenis te noemen. Abbie de Quant en Elizabeth van Malde begonnen hun samenwerking eind 1969 met de voorbereiding van hun deelname aan het Gaudeamus Concours voor hedendaagse muziek. Abbie werd prijswinnares waarna voor het duo vele concerten volgden. Met Elizabeth van Malde als haar vaste begeleidster won Abbie nog een aantal belangrijke concoursen: het Cum Laude Concours, het Belgisch-Nederlands Concours en de fluitconcoursen van München en Royan (hedendaagse muziek). Hiervoor werd ondermeer de razend moeilijke Sonatine van Boulez ingestudeerd. Het duo bouwde een groot repertoire op met muziek uit alle stijlperiodes. Verschillende componisten lieten zich door hen inspireren tot het schrijven van nieuwe composities.

Origineel en eigentijds
Drie bijzondere gasten zullen aan het Jubileumconcert hun medewerking verlenen. Naast de beroemde jazzfluitist Ronald Snijders (meester der improvisaties) en dichter/architect Alessandro Aiello is dat Godfried Hoogeveen, de veelgeprezen solocellist van het Koninklijk Concertgebouworkest

Evenement: Jubileumconcert van Abbie de Quant (fluit) en Elizabeth van Malde (piano) Gastoptredens: Jazzfluitist Ronald Snijders, cellist Godfried Hoogeveen en Alessandro Aiello draagt gedichten voor van Lucebert
Wanneer? Maandag 12 april 2010, 20.15u
Waar? Concertgebouw Amsterdam, Kleine Zaal
Opvallend: Contrasten en ontmoeting tussen klassieke muziek, jazz en poëzie Doel: feestelijke en afwisselende avond met bijzondere aandacht voor de dwarsfluit, vrouwelijke en Nederlandse componisten en poëzie.



Ingezonden persbericht