Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2010/YG_15
Buitenpost, 18 februari 2010

Wie wordt de opvolger van Bouwbedrijf VDM?
2e editie van de Ondernemersprijs Achtkarspelen

Wie treedt er in de voetsporen van de vorige winnaar, Bouwbedrijf VDM uit Drogeham? In tijden van crisis komen de echte ondernemers boven drijven.

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Ondernemersprijs Achtkarspelen uitgereikt tijdens een samen met de ondernemersverening ABC georganiseerde bijeenkomst. Maar welk bedrijf komt hiervoor in aanmerking? U wordt uitgenodigd om hier bedrijven voor te nomineren.

Het bestuur van de gemeente Achtkarspelen wil graag haar waardering voor alle ondernemers binnen de gemeente uitspreken. De bedrijvigheid is groot, de één wat succescoller dan de ander, de één wat groter dan de ander. Maar ieder zorgt op zijn manier voor de versterking van de gemeente op economisch gebied. Vandaar dat de gemeente Achtkarspelen voor de 2e keer de Ondernemersprijs Achtkarspelen wil uitreiken voor dé ondernemer van het jaar. Innovatie is het kernbegrip waar een deskundige jury de bedrijven op zal beoordelen. Verder zal ze ook letten op duurzaamheid, werkgelegenheid, positief in het nieuws, groeipotentie, uniekheid, leefbaarheid/ betekenis voor de regio. De jury bestaat uit:
- Dhr. B. Talsma, commercieel directeur van VDM, de winnaar van de ondernemersprijs Achtkarspelen 2008
- Dhr. J. Atsma, lid van de Tweede Kamer voor het CDA.
- Dhr. W. van der Wal, wethouder Economische Zaken van Achtkarspelen
- Dhr. T. de Boer, manager Bedrijven, Rabobank Burgum de Lauwers
- Dhr. A. Procée, voorzitter ondernemersvereniging ABC

De prijs
De winnaar van de Ondernemersprijs Achtkarspelen krijgt behalve een wisselbokaal ook een fraai kunstwerk welke door een kunstenaar uit Achtkarspelen wordt gemaakt. En natuurlijk de eeuwige roem als beste ondernemer van het jaar van de gemeente Achtkarspelen.

Wordt u Ondernemer van het jaar 2009?
U kunt uzelf of een ander bedrijf uit de gemeente nomineren voor de titel Ondernemer van het jaar. Stichtingen, verenigingen en (semi) overheidsinstellingen zijn uitgesloten van deelname. Ondernemersverenigingen en middenstandsverenigingen wordt gevraagd om kandidaten voor te dragen. Meer informatie over deelname en nominatie is te vinden op www.achtkarspelen.nl.

Over de uitslag van de jury kan niet worden gecommuniceerd.

De prijsuitreiking
De ondernemer van het jaar wordt op 12 april bekend gemaakt in De Dikke Draai in Surhuisterveen, Gedempte Vaart 24. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de ondernemersvereniging ABC. Zowel leden als niet-leden van het ABC zijn van harte welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.