Gemeente Boarnsterhim


Gemeenteraad houdt hoorzitting over bezuinigingsplannen

De gemeenteraad van Boarnsterhim organiseert een hoorzitting over de bezuinigingsvoorstellen die het college van B&W gepresenteerd heeft. De raad wil alle belanghebbenden in de gelegenheid stellen aan te geven wat de bezuinigingsvoorstellen betekenen en of er mogelijk alternatieven zijn. De raadsleden gebruiken de informatie die ze uit deze raadpleging krijgen, voor de onderbouwing van hun keuze over de voorstellen voor bezuiniging.
De raadsleden besloten tot een hoorzitting na de presentatie van de plannen in een bijeenkomst op donderdagavond 25 maart.

Op maandag 12 april 2010 (datum onder voorbehoud) houdt de gemeenteraad of een commissie uit de raad met daarin een vertegenwoordiger van elke fractie, de hoorzitting vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis. Via publicatie op de website en in Op âe Hichte wordt bekend gemaakt op welke wijze belanghebbenden zich kunnen aanmelden en hoe de organisatie op de avond is. De verenigingen, stichtingen en instellingen die inmiddels van B&W een brief ontvangen hebben over de bezuinigingen, ontvangen nog bericht over de door de raad ingelaste hoorzitting.
De meningsvormende behandeling van de voorstellen vindt plaats in de raadsvergadering op 27 april. In de raadsvergadering van 11 mei neemt de raad besluiten over de bezuinigingsplannen.