Dienstenbond CNV

Nieuws

6 april 2010

Gezamenlijke leveringsvoorwaarden CNV, FNV en Crewbelangen worden voorgelegd aan leden

Op 12 april om 19:30 wordt op het vertrouwde Mediacentrum op het Mediapark de harmonisering van leveringsvoorwaarden van FNV, CNV en Crewbelangen aan jullie voorgelegd. De voorwaarden die VCB en CNV hebben gepubliceerd de afgelopen jaren, worden ineengevlochten tot één verhaal. Met een basis die werkbaar is voor iedere freelancer in omroepland en een addendum (toevoeging), dat de speerpunten van de CNV-voorwaarden benoemt. Hiermee willen we komen tot een breed gedragen pakket naar de opdrachtgevers toe. Maar er is meer deze avond! Wat staat er op de agenda?

We gaan stemmen over het ineenvlechten van de "CNV-voorwaarden" en de "VCB-voorwaarden" tot algemene voorwaarden voor freelancers in de omroepbranche, met speciale aandacht voor ENG-ers en mogelijkheden tot uitbouw naar andere freelancersgroepen in medialand. Een concept vinden jullie op de website van alle belangenorganisaties, voor CNV zie pagina zzp-audiovisueel, FNVKiem www.fnvkiem.nl en Crewbelangen www.crewbelangen.nl.

We gaan overleggen over de lopende discussie met Dutchview en de leveringsvoorwaardendiscussie die daar (met name op meercameravlak) zich aan het ontwikkelen is.
We gaan beslissen over hoe we verder gaan met de dialoog met producenten en facilitaire bedrijven en of en wanneer er draagvlak is voor een nog stevigere discussie, nu de snelheid van verandering een zaak van lange adem lijkt te worden.

We willen met jullie overleggen over hoe freelancers over de grenzen van de belangenorganisaties heen de informatie-uitwisseling kunnen versterken en minder tegen elkaar uitgespeeld kunnen worden.

We hopen jullie dan ook te kunnen begroeten op deze belangrijke avond.

Vriendelijke groet!

Peter Bloemendaal CNV Media
Martin Kothman FNV Kiem
Bestuur Vereniging Crewbelangen