NH Hoteles heropent hotel in Amsterdam-Noord: NH Galaxy


Hotelketen NH Hoteles maakt zakelijke hotelportfolio in Amsterdam compleet

AMSTERDAM, 20100413 -- Vandaag heropent NH Hoteles officieel de deuren van NH Galaxy. Het voormalige NH Central Station is dan ruim 7 maanden dicht geweest en heeft een complete renovatie ondergaan. Met de heropening van NH Galaxy beschikt Amsterdam momenteel over 13 hotels in Amsterdam met 2800 kamers.

Arco Buijs - Business Unit Director Benelux, UK, France & Africa - is uitermate trots op deze vernieuwing. `NH Galaxy vormt zo weer een prachtige aanvulling op onze bestaande hotelportfolio in Amsterdam. Met 290 gerenoveerde hotelkamers in het nieuwste NH design en gerenoveerde openbare ruimtes als lobby, receptie, restaurant en crew lounge is dit hotel een perfecte locatie voor het zakelijke, vergader- en vrijetijdssegment. Dit tezamen met het feit dat Amsterdam-Noord momenteel flink in trek is als vestigingsplaats van veel grote bedrijven, stemt mij dan ook extra goed!'

NH Galaxy biedt de zo herkenbare NH standaard op het gebied van stijl en service. De 290 luxe kamers zijn geheel uitgevoerd in het laatste NH design en hebben alle voorzieningen waaruit het `oog voor detail' blijkt. Het hotel beschikt over NH Woman Style kamers met vele extraatjes speciaal voor vrouwelijke reizigers en NH Pillowzzzzzzz; een kussenmenu waarmee gasten zelf hun favoriete kussen kunnen uitzoeken. Daarnaast werkt het hotel met het concept NH Endless Sunday, waarbij in het weekend het ontbijt tot het middaguur mogelijk is en de check-out tot 17.00 uur kan plaatsvinden.

Het vernieuwde NH Galaxy is - met haar 14 multifunctionele zalen en veelzijdige keuken - uitermate geschikt voor een (meerdaagse) meeting. Hotelmanager van NH Galaxy is Dagmar Gielens. Gielens komt over vanuit NH Zandvoort.

Een paar leuke weetjes;

- 70 bouwvakkers zijn gedurende 7 maanden bezig geweest
- 4300 liter verf is gebruikt
- 500m2 laminaat is gelegd
- 3500m2 tapijt is gelegd
- 4500m2 gordijnen zijn opgehangen, op 1000m gordijnrails
- 100% LED verlichting

Over NH Hoteles
NH Hoteles (www.nh-hotels.nl) is de derde zakelijke hotelketen in Europa. NH Hoteles heeft 398 hotels met 60,691hotelkamers in 24 landen in Europa, Latijns-Amerika en Afrika waaronder hotels in Amsterdam, hotels in Berlijn en hotels in Brussel. NH Hoteles werkt momenteel aan 43 hotelprojecten die samen meer dan 7.000 nieuwe hotelkamers zullen toevoegen.

NH Hoteles staat bekend om haar service en hotelfaciliteiten, ontworpen met aandacht voor decor en comfort. NH hotels bieden de meest geavanceerde technologie, ontwikkeld om de communicatie van de gast zowel zakelijk als privé zo goed mogelijk te faciliteren.

Restaurants vormen een andere prioriteit bij NH Hoteles, ze bieden de gast uitstekende kwaliteit. De bekende restaurateur en chef-kok Ferran Adrià and Paco Roncero, `schepper' van het restaurant `El Bulli` is een samenwerkingsverband met NH Hoteles aangegaan. Samen worden nieuwe concepten ontwikkeld en geïntroduceerd, zoals `nhube', `Fast Good' en `Estado Puro', vernieuwende ruimtes in de hotelsector die een combinatie van eten, vrije tijd en innovatie bieden voor de gast.

NH Hoteles is een maatschappelijk verantwoord bedrijf in de gastvrijheid industrie. Het hotelketen biedt diensten aan die inspelen op de huidige en toekomstige wensen van zowel de interne als de externe betrokkenen zoals personeel, klanten, aandeelhouders, leveranciers, milieu, etc.). NH Hoteles is beursgenoteerd in Madrid.