Gemeente IJsselstein


Informatiebijeenkomst 'Waaks' op 6 en 12 april

Project `Waaks': extra ogen en oren in de Binnenstad, Nieuwpoort, Kasteelkwartier, Hazenveld en Overwaard.

Politie en gemeente doen een beroep op de hondenbezitters van de bovengenoemde wijken om actief te helpen in de strijd tegen woninginbraak, fietsendiefstal, autoinbraak en vernielingen.

Mensen met een hond doen dagelijks de ronde in hun wijk bij het uitlaten van hun huisdier. Zij hebben vaak als eerste in de gaten wanneer ergens iets verdachts gebeurt. Een snelle melding via 112 bij de politie vergroot de pakkans van verdachte(n) aanzienlijk en hiermee kan erger voorkomen worden. In de wijk Achterveld loopt dit project inmiddels twee jaar met succes. Via de wijknieuwsbrief en of de mail worden de deelnemers op de hoogte gehouden van de actuele situaties in hun wijk met betrekking tot inbraken en diefstallen.

Informatiebijeenkomsten

Op dinsdag 6 april en maandag 12 april zijn er twee informatieavonden plaats in het gebouw van de Stichtinf Pulse aan de Mr. Abbink Spainkstraat 36. Aanvang 20.00 uur

De avond zal geopend worden door burgemeester Patrick van de Brink. De wijkchef van politie Bert Roemeling en de wijkagent Carel Bijlenga zullen namens de politie aanwezig zijn. Van de gemeente zal integraal veiligheidsmedewerker Ron van Reenen aanwezig zijn.

U bent van harte welkom op één van deze avonden aanwezig te zijn.