Gemeente Purmerend

Actieweek in teken van werkgelegenheid voor jongeren

07 april 2010

Hele week activiteiten op Werkplein Purmerend voor jonge werkzoekenden
- In de week van 12 tot en met 16 april organiseert UWV WERKbedrijf de Jongeren Actieweek. Jongeren worden door de economische crisis hard getroffen en kunnen ondersteuning op het gebied van leren en werken goed gebruiken. In de actieweek organiseren vestigingen extra activiteiten om jongeren te helpen bij hun studie- of beroepskeuze of bij het vinden van een baan. Het Jongerenloket in Purmerend organiseert in deze week workshops en een informatiemarkt.

Workshop driedaagse
Om jongeren te helpen bij het vinden van werk organiseert het Jongerenloket op Werkplein Purmerend workshops om een goed CV (maandag 12 april) en een goede sollicitatiebrief (dinsdag 13 april) op te stellen. Op woensdag staat de workshop `Zoek 't uit' op de agenda. Jonge werkzoekenden gaan op zoek naar geschikte vacatures op internet en krijgen daarbij tips en trucs aangereikt. GeĂŻnteresseerden kunnen voor meer informatie en voor aanmelding terecht bij het Jongerenloket: tel. (0299) 78 32 34 of e-mail d.hekman@uwv.nl.

Informatiemarkt
Op donderdag 15 april organiseert het jongerenloket tussen 11.00 en 15.00 uur een informatiemarkt. De activiteiten staan in het teken van het maken van een goede studie- of beroepskeuze. Op de informatiemarkt kunnen tests gemaakt worden. De resultaten van de tests helpen bij het maken een opleidings- en boeroepskeuze. Bezoekers die vragen hebben over werk, scholing of op zoek zijn naar een baan kunnen terecht bij stands van onder andere UWV WERKbedrijf, het Regio College en het Horizon College. Wie de workshops op maandag en dinsdag gemist heeft kan voor advies over een goed CV en een goede sollicitatiebrief aanschuiven bij de CV-dokter.

Locatie
Alle activiteiten vinden plaats op het Werkplein Purmerend aan de Waterlandlaan 22-36, 1441 MP Purmerend.

Bron: UWV