NVLF---

07 april 2010
Vereniging

ZonMw-programma overtreft alle verwachting

225 Projectideeën ingediend om de eerstelijn te versterken.

De eerste ronde voor het ZonMw programma Op Eén Lijn was bestemd voor initiatieven die de organisatie van de eerstelijn versterken. Deze ronde voor praktijkprojecten is gesloten op 25 februari 2010. Op deze eerste oproep zijn in totaal 225 projectideeën gekomen. Dit aantal aanmeldingen overtreft elke verwachting en is een duidelijke indicatie dat de doelen van het programma Op Eén Lijn aansluiten bij de ontwikkelingen die zich in het veld afspelen. Zorgverleners dicht bij huis zijn gemotiveerd om samenwerking steeds beter gestalte te geven.

De projectideeën worden momenteel door de programmacommissie beoordeeld op relevantie. De uitslag van deze beoordelingen is begin april bekend. De geselecteerden kunnen hun projectidee dan verder uitwerken tot eind mei. Het grote succes van de eerste oproep betekent niet dat de tweede oproep wordt afgelast. Tussen 12 april en 20 mei 2010 kunnen opnieuw projectideeën worden ingediend. Ook alle projectideeën uit de tweede oproep zullen zorgvuldig worden beoordeeld door ZonMw.

Bij belangstelling kunt u contact opnemen met de ROS-organisatie in uw regio. Voor een kort overzicht van de programmalijnen, de programmafasen en de inrichting van het programma gaat u naar www.zonmw.nl/opeenlijn