Peter Koopman neemt afscheid van Dimence


DEVENTER, 20100402 -- Na 47 jaar in de geestelijke gezondheidszorg neemt Peter Koopman, directeur Concernbureau van Dimence, op 12 april afscheid van Dimence en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen. "Mijn werk verveelde me nooit en ik ben dankbaar dit nu te kunnen zeggen", aldus Peter Koopman. Als blijk van waardering voor al zijn verdiensten biedt Dimence hem het symposium `Verpleegkundig leiderschap: de kracht van het verbinden' aan.

Ruim 20 jaar werkte Peter Koopman als directeur voor Dimence. Zijn carrière bij Dimence begon bij één van de voorlopers van Dimence, het Sint Elisabeths-Gasthuis dat later samen met de RIAGG Almelo, Adhesie werd. "Het blijft zinvol werk om te zorgen dat psychiatrische patiënten passende steun krijgen in het leven van alledag. Daarbij gaat het niet alleen om hun gezond bestaan", zegt Peter Koopman. "Mensen met een psychiatrisch probleem hebben vaak moeite de regie over hun eigen leven te behouden. Mensen begeleiden in het opnieuw vinden van de regie en helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling is van groot belang.

Naast de patiëntenzorg, is het voor mij nog steeds boeiend de ontplooiing van medewerkers in onze zorginstelling te bevorderen."

Op het symposium `Verpleegkundig leiderschap: de kracht van het verbinden' staat één van de kenmerkende aspecten van Peter Koopman centraal; verpleegkundig leiderschap. Tijdens het symposium blikt Peter Koopman terug op zijn ervaringen in de zorg. Hoe kreeg hij het als verpleegkundige voor elkaar om de juiste mensen te ontmoeten en in de juiste kringen te verkeren? Hoe kreeg hij de juiste informatie? Nam hij de juiste beslissingen? En hoe wist hij op het goede moment en op de juiste plaats zijn invloed aan te wenden?

Aansluitend op het symposium is er een receptie waar afscheid genomen kan worden van Peter Koopman. Iedereen die afscheid wil nemen, is welkom om de receptie bij te wonen vanaf 16.30 tot 18.00 uur in de Deventer Schouwburg, Leeuwenbrug 2 te Deventer. Helaas is deelname aan het symposium niet meer mogelijk.

Dimence





Ingezonden persbericht