Citi benoemt nieuwe directeur van Citicorp EMEA consumentenactiviteiten

Bank wil verder doordringen in de opkomende markten

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100412 --

Citi (NYSE:C) heeft Marc Luet aangesteld als hoofd van Citicorp Consumer in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hij zal daar verantwoording dragen om deze toonaangevende bank verder uit te breiden in de opkomende markten.

Luet beschikt over meer dan 20 jaar ervaring in de kleinhandel- en creditcardactiviteiten, waaronder vele jaren in het gebied van Centraal en Oost-Europa, het Midden-Oosten en in Afrika (CEEMEA), bij elkaar in meer dan 80 landen. Hij komt binnen bij Citi vanuit Visa, waar hij president van CEMEA en lid van de operatieve commissie van het bedrijf was.

“Marc’s expertise in de regio zal enorme waarde hebben, omdat wij tegenover enkele van de snelst groeiende bankmarkten ter wereld staan,” verklaarde Alberto Verme, Joint CEO van Citi EMEA. “De consumentenactiviteiten van een bank op de opkomende markt zal in de vele hierna volgende jaren, een van onze belangrijkste groeifactoren in deze regio vormen.”

Citi heeft een waardevolle consumentenconcessie in deze regio. De bank is aanwezig in 10 CEEME-landen en heeft meer dan 1.5 miljoen detailhandelbankklanten en 2,5 miljoen creditcardrekeningen. Het aandeel van de bank op de creditcardmarkt overschrijdt 10% in vijf landen.

CEEME blijft een buitengewone groeigelegenheid vanwege de zich snel uitbreidende midden- en bovenklassen, het relatief lage consumentenhefboomeffect en het versnelde urbaniseringproces. Het potentiële portefeuille-aandeel in CEEME is US$109 miljard wat een groei van 10% betekent, volgens het consultancybureau Mackinsey & Co..

De klantenactiviteiten van Citi zijn vooral geconcentreerd op Turkije, Polen, Rusland en het Midden-Oosten, die een voorspelde inkomstengroei van 90% in de regio vertegenwoordigen.

“Het consumenten- en kapitaalmanagement van Citi bevindt zich in een unieke positie op de markten in ontwikkeling van de regio, waar wij eerste klas bankservice en creditcards bieden aan het snelgroeiende bestand van midden- en grootkapitaalklanten,” aldus Bill Mills, Joint CEO van Citi EMEA. “Marc is de ideale kandidaat en bevindt zich in een uitstekende positie tegenover dit groeiende klantenbestand.”

Luet heeft eerder ervaring opgedaan bij Citi, waar hij CEO van Citibank België en vóór zijn vertrek in 2002 CEO, van de kleinhandelactiviteiten voor Citibank Hongarije was. Voordat hij bij Visa kwam, was Luet CEO van Consumer Finance en Retail International bij Fortis Group.

“Ik ben erg verheugd over deze uitdaging van de concessies voor consumentenbank-, creditcard- en kapitaalmanagement in de regio, van een bank van wereldklasse die Citi is,” zei Luet. “De bank bevindt zich in een excellente positie om te kunnen profiteren van de steeds grotere vraag naar premium bankservice, waar Citi haar klanten toegang tot top-tier investeringen, offshore banking, multi-valuta waarborg en topservice biedt, en waartoe ook de toegewijde relatiemanagers gerekend worden.”

De expansieplannen voor de consumentenactiviteiten staan op één lijn met de ruimere strategische richting die de bank inslaat door het brengen van de ongeëvenaarde expertise van Citi over een grote geografische oppervlakte en van de opkomende markten naar de verfijnde klanten in de stad.

Citi’s wereldwijde consumentenactiviteiten genereerden in 2009 een netto inkomen van bijna US$2 miljard, waarbij meer dan 50% van de inkomsten en 80% van de nettowinst van buiten Noord-Amerika komen. Het internationale consumentensegment bracht meer dan US$15 miljard aan opbrengsten op en US$1,5 miljard aan nettowinst. Hier kwam ongeveer 90% van de inkomsten uit de opkomende markten.

Citi is een van de drie grootste creditcardleveranciers in 20 landen en heeft een marktaandeel van 10% in de opkomende markten.

Citigroup

Citigroup, het toonaangevende, wereldwijde financiële servicebedrijf, beschikt over ongeveer 200 miljoen klantenrekeningen en heeft activiteiten in meer dan 140 landen. Door middel van Citicorp en Citi Holdings, voorziet Citi klanten, bedrijven, de overheid en instellingen een uitgebreid assortiment van financiële producten en diensten, waaronder consumenten banking en leningen, corporate en investment banking, effectenbemiddeling, transactiediensten en kapitaalmanagement. Voor meer informatie kunt u terecht op www.citigroup.com of www.citi.com.

###

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Citigroup
Jeff French

Tel: +44 (0) 207 500 8304

Ticker_symbol NYSE:C