Nationaal podium voor uitvinding & innovatie gelanceerd


DEN HAAG, 20100412 -- Vandaag werd in Den Haag Patentsforsale.nl - Nationaal podium voor uitvinding & innovatie gelanceerd. Patentsforsale.nl biedt uitvinders, ontwerpers en kennisinstellingen de mogelijkheid om hun innovaties online te presenteren aan het bedrijfsleven en investeerders.

Nederlanders zijn goed in het bedenken van nieuwe ideeën maar schieten te kort als het aankomt op het ten gelde maken ervan.

Zo wist tot dusver slechts één van de 6412 ingediende ideeën voor het televisieprogramma Het Beste Idee van Nederland 2009 de markt te bereiken.

Ook kennisinstellingen worstelen al jaren met het verzilveren van hun duur ontwikkelde kennis. Initiatieven voor het valoriseren ervan spelen zich doorgaans af op individueel niveau en beperken zich tot slechts een kleine selectie van de beschikbare intellectuele eigendommen.

Met als gevolg dat vele uitvindingen op de plank blijven liggen. En bedrijven geen inzicht hebben in welke innovaties voorhanden zijn.

Vraag en aanbod
Met Patentsforsale.nl krijgt Nederland een centraal platform waarop vraag en aanbod van innovaties bij elkaar wordt gebracht.

Kennisinstellingen, uitvinders, ontwerpers en innovatieve ondernemers kunnen hun innovaties presenteren aan het bedrijfsleven. Ze kunnen kenbaar maken of zij hun uitvinding willen verkopen, op zoek zijn naar investeerders, een licentienemer of bijvoorbeeld een partner voor de distributie.

Bedrijven en investeerders kunnen op Patentsforsale.nl door de innovatiegalerij heen bladeren, uitvindingen bekijken en bij interesse direct contact opnemen met de eigenaar.

Naast octrooien (eng. patents) biedt Patentsforsale.nl ook ruimte voor uitvindingen die beschermd zijn middels auteursrecht, tekeningen- of modellenrecht.

Patentsforsale.nl is een initiatief van innovatiebureau DOK 5 (www.dok5.nl), Jasper Baggerman, uitvinder, auteur van het populaire boek "Ik heb een goed idee. Wat nu?" (www.vanideetotsucces.nl) en bestuurslid van de Nederlandse Orde van Uitvinders (www.novu.nl). Het platform is tot stand gekomen in samenwerking met o.m. Sonar Interactive (www.sonarinteractive.nl) en Quattronet (www.quattronet.nl).


Labels: valorisatie, verkopen innovatie, uitvinding, octrooi, patent, auteursrecht, idee, idepot, design, IE, IP verkopen, kennisinstelling, uitvinder, ontwerper, productontwikkeling, patent database, innovatie platform, NL Octrooicentrum, Syntens, id.nl, beste idee van Nederland, NOVU, DOK 5, Sonar Interactive, Quattronet, presentatie idee, licentienemer, distributiekanaal, investeerder gezocht, goed idee wat nu.

Patentsforsale.nl