Nieuwe technologie zal worden gepresenteerd op NAB met gebruikmaking van Level 3 CDN, Microsoft IIS Smooth Streaming en Microsoft Silverlight

Nieuwe technologie zal worden gepresenteerd op NAB met gebruikmaking van Level 3 CDN, Microsoft IIS Smooth Streaming en Microsoft Silverlight

BROOMFIELD, Colorado--(BUSINESS WIRE)-- 20100412 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag zijn samenwerking aangekondigd met Microsoft Corp. wat betreft de levering van live en op-verzoek high definition (HD), driedimensionele (3D) streaming voor zowel PC als televisie met gebruikmaking van het Level 3 content delivery network (CDN), Microsoft Silverlight voor playback en Internet Information Services (IIS) Smooth Streaming voor levering. De technologie zal worden gepresenteerd bij de National Association of Broadcasters (NAB) Show in Las Vegas van 12-15 april in de Microsoft-stand, nummer SL220.

De demonstratie zal laten zien hoe 3D snel beschikbaar kan worden gemaakt, als IIS Smooth Streaming content en geleverd via Level 3’s CDN via internet en bekeken op een PC (met een anaglyfische bril) met gebruikmaking van Silverlight. Ook zal getoond worden hoe 3D live op op-verzoek content teruggespeeld in Silverlight kan worden geleverd via HDMI aan de nieuwe generatie 3D TV’s en bekeken met een gepolariseerde of Active Shutter bril.

Een aantal bedrijven heeft samengewerkt om deze demonstratie mogelijk te maken, waaronder:

  • Film- en televisieproductiebedrijf TVN GROUP, dat live HD 3D content in Duitsland heeft opgenomen.
  • Digitale media bedrijf Inlet Technologies; hun SpinnakerTM real-time streaming apparaat heeft de HD-SDI 3D geëncodeerd in IIS Smooth Streaming.
  • Microsoft,dat IIS Smooth Streaming en Silverlight heeft ontwikkeld.
  • THX Ltd., wiens THX® Media Director™ automatisch de schakeling bestuurt tussen 2D en 3D playbackinstellingen. NAB demo zal ook zorgen voor het complete THX Certified Display en home-audiosysteem.
  • Level 3, dat de content zal leveren met gebruikmaking van hun London Broadcast Encoding Center en wereldwijde CDN tijdens een live-demonstratie op de NAB.

“Deze technologie opent een wereld van content naar 3D streaming en biedt al begin dit jaar nieuwe mogelijkheden voor het uitzenden van evenementen – belangrijke sportevenementen of concerten die in 3D rechtstreeks naar uw televisie of computer worden gestreamd,” aldus Peter Neill, senior vice president of Content Markets bij Level 3. “In combinatie met het werk van onze partners heeft de ervaring van Level 3 op het gebied van broadcast-encodering en contentlevering en belangrijke netwerkschaalbaarheid geholpen dit mogelijk te maken.”

“Het doet Microsoft genoegen dat Level 3 ondersteuning heeft gegeven in Silverlight en het volgende generatie toepassingsontwikkelingsplatform,” aldus Brian Goldfarb, directeur van de ontwikkelingsplatformgroep bij Microsoft. “Bedrijven zoals Level 3 helpen ontwikkelaars bij het gebruik van hun bestaande vaardigheden voor het creëren van unieke ervaringen die draaien op een groot aantal gevarieerde apparaten.”

Voor meer informatie over de mediadiensten van Level 3 klik hier of bezoek www.Level3Delivers.com. Level 3 is op de NAB in Las Vegas van 12-15 april aanwezig om hun uitzendingsmogelijkheden te bespreken. Naast de demonstratie in de stand van Microsoft heeft Level 3 een stand in de South Hall – SU9506Z in het Destination Broadband Pavilion.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een vooraanstaand internationaal leverancier van communicatiediensten op basis van glasvezel. Ondernemingen, content-leveranciers, groothandelaren en overheidsinstanties vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een brancheleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 levert een portefeuille van metro- en langeafstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van content en spraakdiensten. Bezoek voor meer informatie www.Level3.com.

© Level 3 Communications, LLC. Alle rechten voorbehouden. Level 3, Level 3 Communications, Vyvx, VenueNet, VenueNet+ en het Level 3 Communications Logo zijn geregistreerde servicemerken of servicemerken van Level 3 Communications, LLC en/of een van de daaraan gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en/of andere landen. Level 3 diensten worden geleverd door volle dochterbedrijven van Level 3 Communications, Inc. Andere dienstnamen, productnamen, bedrijfsnamen of logo’s in dit persbericht zijn de handelsmerken of servicemerken van hun respectievelijke eigenaars.

Forward-Looking Statement

Een aantal van de uitspraken gedaan in dit persbericht is vooruitblikkend van aard. Deze uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en inzichten van het management. Deze forward-looking statements zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan er vele buiten de macht van Level 3 liggen, die ervoor zouden kunnen zorgen dat feitelijke gebeurtenissen aanzienlijk verschillen van wat gesteld of geïmpliceerd wordt door de uitspraken. De belangrijkste factoren die kunnen verhinderen dat Level 3 zijn gestelde doelen bereikt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de wereldwijde financiële markten en de wereldwijde economie; ontwrichting van de financiële markten die invloed kunnen hebben op de kansen van Level 3 om aanvullende financiering te verkrijgen, evenals de mogelijkheid voor het bedrijf om: het volume van het verkeer op het netwerk te verhogen en behouden; aangekochte bedrijven met succes te integreren; effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen; intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen; systeem- en netwerkstoringen en –verstoringen te beheersen; nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de vraag van klanten en zorgen voor aanvaardbare winstmarges; zich aanpassen aan snelle technologische veranderingen die leiden tot verdere concurrentie; gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden; en aan alle voorwaarden van schuldenverplichtingen te voldoen. Verdere informatie over deze en andere belangrijke factoren is te vinden in de documenten ingediend door Level 3 bij de Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten beoordeeld worden in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is op geen enkele wijze verplicht en wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om deze forward-looking statements te updaten of te herzien, als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000