NCRV

Mambapoint

Matthijs de Bruijn

Doelman Hans Vonk in Zuid-Afrika

Mambapoint

Donderdag 8 april 2010

Keeper Hans Vonk keerde vier jaar geleden terug naar zijn geboorteland Zuid-Afrika. Na een mooie carrière in het Nederlands betaald voetbal, onder meer bij SC Heerenveen en Ajax Amsterdam, bewaakt hij nu het doel van Ajax Cape Town. Mambapoint reisde af naar Zuid-Afrika, een land vol tegenstellingen dat momenteel volop in de belangstelling staat vanwege het aanstaande WK voetbal.

Hans Vonk bleek de aangewezen persoon om een rondleiding te geven door zijn huidige woonplaats. Hij houdt zich namelijk niet alleen met voetbal bezig, maar zet zich ook in voor projecten in de sloppenwijken en maakt zich sterk voor meer sport voor de kinderen aldaar.

In het eerste deel van het portret dat Mambapoint maakte, vertelt Hans over zijn redenen om terug te keren, over zijn persoonlijke droom en over de vraag of hij denkt dat deze droom nog werkelijkheid zal worden. Hans neemt ons in het tweede deel mee naar een sloppenwijk, waar we tastbare resultaten zien van zijn werk voor de projecten.

Kortom, het persoonlijke verhaal van een man die voetbal en ontwikkelingswerk combineert en tegelijkertijd een portret van een stad met extremen. Mis het niet, kijk op http://www.mambapoint.tv/

Deel 1: donderdag 8 april vanaf 12.00 uur

Deel 2: maandag 12 april vanaf 12.00 uur