Gemeente Capelle a/d IJssel

Spetterende finale Capelse Cultuurkids in het Isalatheater

Zaterdag 12 april vindt tussen 13.00 en 15.15 uur de finale plaats van de 4e editie van Capelse Cultuurkids in het Isalatheater.

Zaterdag 12 april vindt tussen 13.00 en 15.15 uur de finale plaats van de 4e editie van Capelse Cultuurkids in het Isalatheater. Het project Capelse Cultuurkids is een samenwerking tussen energiebedrijf E.ON Benelux en De CultuurWijzer van de gemeente Capelle aan den IJssel. Doel van het project Cultuurkids is om kinderen van het Capelse primair onderwijs op een verdiepende manier kennis te laten maken met een kunst- en cultuurdiscipline.

De finalisten treden op voor hun eigen klasgenoten en docenten en onder toeziend oog van de jury. Welke klas wint dit jaar de wisseltrofee?

De basisscholen SBO de Bouwsteen, De Pieterbas, De Tweemaster, De Contrabas, De Balans en de Sjalomschool zijn onder leiding van een professionele coach aan de slag gegaan met een kunstdiscipline: dans, theater, muziek of beeldende kunst. Op 24, 26 en 30 maart vonden de voorrondes plaats. De winnaars uit de voorrondes vertonen nu hun kunsten in de finale. Wethouder Cees van den Heuvel is voorzitter van de jury.

Aansluitend op de finaledag vindt de informatiemarkt CultuurWijzer voor het primair- en het voortgezet onderwijs plaats in de foyer van het theater. Culturele instellingen presenteren hun educatieaanbod voor het schoolseizoen 2010-2011. Scholen kunnen tijdens deze infomarkt kennis nemen, vragen stellen en afspraken maken. Ook wordt de vernieuwde website CultuurWijzer gelanceerd waar scholen vanaf dit schooljaar direct hun aanbod kunnen inkopen.