RTL Group

Nieuwe strijd tussen modellen om de titel 'American Next Top Model'

Direct na het controversiële elfde seizoen begint RTL 5 op 12 april met een nieuwe reeks van Americas Next Top Model. Het twaalfde seizoen zit vol jaloezie, ruzie, beginnende vriendschappen en ontdekte talenten, onderwerpen die onlosmakelijk verbonden zijn aan de populaire realityreeks. In tegenstelling tot de eerdere seizoenen zijn er dit keer maar dertien kanshebbers in plaats van de gebruikelijke veertien. De modellen worden in de eerste aflevering als godinnen aangekleed en oppergodin Tyra Banks onthult dat ze een opvolgster zoekt.

De modellen zijn zoals de kijker gewend is divers en opvallend. Zo was Allison al een bekend gezicht op internet, dankzij een aantal bizarre fotos die ze van zichzelf had gemaakt. Ook zei de blondine een fascinatie te hebben voor bloedneuzen. Een andere bijzondere deelneemster is het brandwondenslachtoffer Tahlia. Ze is ervan overtuigd dat ook iemand met littekens op haar lichaam een succesvol model kan worden.

Het twaalfde seizoen van het succesvolle modeprogramma werd in Amerika door miljoenen kijkers gevolgd en de winnares kwam onder contract te staan bij Elite Model Management. Americas Next Top Model is bedacht door model en tevens presentatrice Tyra Banks.

Uitzendingen: RTL 5 vanaf maandag 12 april tussen 20:30 21:30 uur. Herhaling: RTL 5 zondag 18 april tussen 18:35 19:30 uur.

Website: rtl.nl/reality/americasnexttopmodel/

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, Communicatie RTL Nederland, via tel 035-671 8406 of marije.onderwaater@rtl.nl