Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


8/04/10 12:14

Leden Tweede Kamer en provinciale volksvertegenwoordigers bezoeken gemeente

Maandag 12 april 2010 brengen leden van de Tweede Kamer en leden van de statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland een bezoek aan de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Het bezoek houdt verband met de problematiek omtrent de overlast van de rijksweg N200 in Halfweg.

Het college van B&W ontvangt de volksvertegenwoordigers om 9.00 uur op het gemeentehuis, waarna onmiddellijk begonnen wordt met een wandeling door Halfweg. Centraal in de wandelende ontmoeting met de Haagse en Provinciale volksvertegenwoordigers staat de overlastgevende vierbaansautoweg door de woonkern Halfweg, oftewel rijksweg N200. Over deze problematiek boden wethouder Witteman en wethouder Vink, samen met de voorzitter en een bestuurslid van de dorpsraad Zwanenburg-Halfweg op 9 maart jl. een petitie aan in de vaste kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat.

De route van de wandeling loopt via de locatie van het toekomstige station richting de Dubbele Buurt. Na een werkontbijt in de ambtswoning van burgemeester Bruijn, die gelegen is pal aan de N200, zal de delegatie terugkeren naar het gemeentehuis via de kruising Oranje Nassaustraat. Op het gemeentehuis zal wethouder Witteman de problematiek van de N200 toelichten, waarna de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg en de scholen een inbreng leveren. Voor de middag keren de Kamerleden terug naar Den Haag.

Mede door de aanleg van de spitsstroken op de A9, zal het verkeer op de N200 in Halfweg nog verder toenemen. Te verwachten is dat de leefbaarheid in Halfweg daardoor nog verder verslechtert. Dit gegeven was voor de initiatiefnemers op 9 maart aanleiding om de situatie met een petitie onder de aandacht van de Haagse volksvertegenwoordigers te brengen. Met het bezoek wil de gemeente de problematiek van de N200 aanschouwelijk en in al zijn facetten voor de delegatie in beeld brengen. Zij hoopt hiermee de kamerleden er toe te brengen bij de minister aan te dringen maatregelen te nemen die de huidige overlastsituatie beëindigen of tenminste verlichten.
---

nieuwslijst