Gemeente Nijmegen

600 Lentse scholieren fleuren nieuwe fietstunnel onder Prins Mauritssingel op


09/04/2010

De nieuwe fietstunnel is circa 150 meter lang en ligt in het verlengde van de Vrouwe Udasingel. In het westen sluit de tunnel via een fietspad aan op de Dijkstraat. De tunnel is niet alleen een veilige manier om aan de andere kant van de singel te komen, maar vormt ook letterlijk een verbinding tussen de bewoners van Nijmegen-Noord.

Om de tunnel aantrekkelijker te maken en om de verbindende functie te benadrukken wordt de tunnel in juni aan weerszijden over een lengte van ca. 65 meter betegeld. Het ontwerp is gemaakt door het Lentse kunstenaarscollectief Stichting Vrouwe Udasingel. De tegels worden onder hun begeleiding beschilderd door leerlingen uit groep 3 tot en met 8 van de basisscholen De Geldershof, Het Talent, De Oversteek en brugklassers van het Citadelcollege. In totaal zullen circa 600 kinderen een bijdrage leveren aan het beschilderen van de tegels. Het schilderen vindt vanaf aanstaande maandag op een viertal data plaats: 12, 14 en 23 april en 18 mei. Per dag komen verdeeld over de dag 5 groepen van ongeveer 30 leerlingen schilderen. De tegels worden in de periode mei-juni aangebracht.

De kosten van het project worden betaald door de gemeente Nijmegen. Door de kunstenaars en scholieren de tunnel onder handen te laten nemen, krijgt de nieuwe fietstunnel een vriendelijkere uitstraling. Tegelijk wordt het op deze manier ook een tunnel van, voor, en door de bewoners van Nijmegen-Noord. De kinderen wordt ook gevraagd mee te denken over een geschikte naam voor de nieuwe fietstunnel.