Ingezonden persbericht


-----

-Persbericht-

In vier stappen een maaltijd bestellen met afstandsbediening van televisie Eten bestellen met afstandsbediening televisie

Utrecht, maandag 12 april 2010 - Vanaf deze maand kunnen Nederlanders eten bestellen met de afstandsbediening van hun televisie. Online bestelsite Just-Eat is hiervoor een samenwerking aangegaan met televisieproducent Samsung. Op de nieuwe televisies zit een internetverbinding en een speciale applicatie waarmee televisiekijkers via een aantal stappen een maaltijd kunnen bestellen. De samenwerking die vanuit Nederland werd geïnitieerd, wordt ook doorgevoerd in de andere Europese landen waar Just-Eat actief is.

Van telefoon naar televisie
"Nog geen tien jaar geleden bestelden we alleen via het telefoonboek, daarna konden we ook via de computer bestellen en nu dus ook via de televisie," vertelt Laurens Groenendijk, managing director Just-Eat Benelux. Hij coördineerde de samenwerking met Samsung vanuit Nederland, waar de samenwerking geïnitieerd werd. Just-Eat is hiermee 'launching partner' van deze nieuwe soort televisies waarop een internetaansluiting zit.

In vier stappen bestellen
Via een vooraf ingesteld icoon kunnen mensen gemakkelijk naar de omgeving van Just-Eat gaan. Na het invullen van de postcode wordt automatisch berekend welke restaurants er in de regio zijn. In vier stappen kan er vervolgens een maaltijd worden besteld. Het afrekenen wordt vooralsnog aan de deur gedaan. Just-Eat is echter bezig met software om ook betalen via de televisie mogelijk te maken. "Mensen moeten letterlijk vanuit de luie stoel eten kunnen bestellen. Gemak en snelheid zijn essentieel voor het bestellen van een maaltijd," vindt Groenendijk.

Nieuwe manier van bestellen
Groenendijk ziet deze nieuwe manier van eten bestellen met enthousiasme tegemoet. "Het is enorm spannend om aan het begin te staan van een compleet nieuwe manier van eten bestellen," aldus Groenendijk. "Naast het feit dat het ons veel gaat leren over het bestelgedrag van de Nederlandse consument, hopen we natuurlijk ook op een stijging van het aantal orders. Samsung is immers een van de grootste tv-producenten ter wereld." De verkoopkanalen van Samsung zijn inmiddels opgeleid om uitleg te kunnen geven hoe men eten kan bestellen via de televisie.

Over Just-Eat
Just-Eat.com is het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden in Europa. Dit zijn 15 miljoen bezorgde maaltijden per jaar, met 8.000 aangesloten restaurants in onder meer Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië, Zweden, Ierland, België, Noorwegen en Canada. Just-Eat.nl maakt deel uit van het van oorsprong Deense bedrijf. In Nederland bundelt het platform de krachten van ruim 1.700 bezorgrestaurants, van grote ketens als Domino's, Taco Mundo en New York Pizza tot lokale snackbars en shoarmazaken.

Met de gepatenteerde Just Connect Technologie maakt Just-Eat.com als enige aanbieder direct contact tussen klant en keuken mogelijk. Naast een uitgebreid online betaalsysteem, biedt het platform promotionele, communicatie- en after sale diensten aan voor zijn restaurants. Consumenten kunnen naast bestellingen, ook gebruik maken van een online helpdesk via de live chat service, een online spaarsysteem en de mogelijkheid om aangesloten restaurants te recenseren. Zie voor meer informatie: http://www.justeat.nl/

***