Ingezonden persbericht


Hilversum, 12 april 2010

TV LAB KRIJGT WEKELIJKS VERVOLG OP NEDERLAND 3

Aankondiging door netmanger Nederland 3 Roek Lips zeer positief ontvangen tijdens MIPformatsday in Cannes

Op de MIPformatsday in Cannes heeft netmanager van Nederland 3, Roek Lips aangekondigd dat TV Lab een structureel vervolg krijgt op Nederland 3. Na een nieuwe editie van TV Lab, begin september, komt er een wekelijks vervolg van het concept op de donderdagavond op Nederland 3. Dit betekent meer ruimte voor experiment op de jonge en innovatieve zender van Nederland, waarbij de kijker een steeds grotere rol krijgt. Wat er uitgezonden gaat worden zal steeds weer een verrassing zijn en wordt pas op de dag zelf, via het kijkerspanel van Nederland 3, bekend gemaakt.

In het Palais des festival - waar dit jaar voor het eerst tijdens de televisiebeurs een tvformatdag werd georganiseerd - stond de vraag centraal wat de televisiestrategie is van de toekomst. Als één van de genodigde sprekers heeft Roek Lips zijn visie gepresenteerd aan de hand van ervaringen met TV Lab. Meer risico nemen met programmeren, meer ruimte voor oorspronkelijk denken, onderscheidend zijn en kiezen voor echte interactie en ruimte voor inbreng en participatie met de kijker. "Televisie is niet langer eenrichtingsverkeer. Het kijkerspanel van TVLab heeft laten zien dat kijkers graag echt betrokken willen zijn bij de programmering van Nederland 3 en dat hun mening van toegevoegde waarde kan zijn bij de ontwikkeling van de zender en de programmering. De rol van sociale netwerken als bijvoorbeeld Hyves, Facebook, LinkedIn en Twitter wordt daarbij steeds belangrijker."

TV Lab is een themaweek op Nederland 3 waarin allerlei vernieuwende pilots en programma's worden uitgezonden. Het recensentenpanel van televisiekijkers bepaalt mee of - en zo ja, welke - programma's het verdienen een vervolg te krijgen. Aanmelden voor het recensentenpanel kan via: nederland3.nl