Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aftrap Highway to your Heart van de Nederlandse Hartstichting

Den Haag, 12 april 2010- Gister heeft Dieuwertje Blok in theater Tuschinski vijftig koffers overhandigd aan kinderen met een aangeboren hartafwijking, hun ouders, broertjes of zusjes. Een hartafwijking heeft niet alleen grote impact op het kind zelf, maar ook op de mensen in zijn of haar omgeving. De actie loopt tot 1 mei 2010.

Van de rode draad die in de koffer zat, hebben de aanwezige een vorm gemaakt. De bedoeling is om de rode draad gedurende drie weken zoveel mogelijk door te geven aan een familielid, vriend of kennis door heel Nederland. Het doorgeef moment zullen ze fotograferen en met een verhaal over hun hart, naar de speciale actie website: www.doorgeefhart.nl uploaden. Het verhaal en de foto worden zichtbaar op deze website. De ontvanger van de koffer wordt gevraagd hetzelfde te doen en zo ontstaan er vele lange rode aderen van verhalen door heel Nederland.

Met deze actie wil de Hartstichting meer kennis over en betrokkenheid bij kinderen met een hartafwijking creëren en mensen wijzen op het belang van een gezond hart. In Nederland worden ieder jaar 1300 kinderen geboren met een hartafwijking. In totaal zijn er zo'n 25.000 kinderen en jongeren t/m 18 jaar met een aangeboren hartafwijking. Het is dus niet vanzelfsprekend dat je hart gezond is. En het is ook niet vanzelfsprekend dat je hart gezond blijft. Als er niets verandert aan de manier waarop veel kinderen en jongeren nu leven, zullen zij op jongere leeftijd hart- en vaatziekten ontwikkelen dan hun ouders. Reden genoeg voor de Hartstichting om juist in de collecteweek van de Hartstichting (11 t/m 17 april) in actie te komen voor de hartgezondheid van de jeugd.

Dieuwertje Blok

"Ik vind het elk jaar weer een eer om te mogen werken voor de Nederlandse Hartstichting. Mijn man is hartpatiënt. Dankzij de wetenschap is hij er nog. Door me in te zetten voor de Hartstichting zorg ik ook voor mijn eigen hart".


---

Noot voor de redactie (