Ingezonden persbericht


Project VRC beïnvloedt virtualisatiemarkt
Update uitkomsten fase II

De Meern/Amsterdam, 12 april 2010 - PQR en Login Consultants hebben in februari van dit jaar de resultaten van fase II van het onafhankelijk onderzoek van Project 'Virtual Reality Check' (VRC) gelanceerd. Dit heeft inmiddels geresulteerd in meer dan alleen onderzoeksuitslagen; leveranciers als Citrix, VMware en Microsoft, maar ook instanties als de Burton Group, onderdeel van Gartner, houden de uitkomsten van het project scherp in de gaten. Zij beschouwen Project VRC als een volwassen instituut dat objectief metingen verricht en verbinden er conclusies aan.

Project 'Virtual Reality Check' (VRC), de 'Platform Performance Index', is begin 2009 door PQR en Login Consultants opgestart. Doel van dit project is het analyseren van de ontwikkelingen in de applicatie- en desktopvirtualisatiemarkt en het objectief presenteren van de uitkomsten hiervan. Op basis van objectieve tests schetsten Ruben Spruijt, Technology Officer van PQR en Jeroen van de Kamp, CTO van Login Consultants in februari in de whitepaper 'Project VRC: fase II' de wissel die Terminal Servers trekken op de prestaties van de nieuwste hardware en hypervisors. De onderzoeksresultaten in het whitepaper zijn sinds deze week aangepast; VMware heeft de verbeteringen en updates van haar hypervisor versneld uitgevoerd, waardoor bepaalde conclusies uit februari alweer achterhaald waren.

Spruijt zegt hierover: 'Dit is de kroon op ons werk. De markt neemt ons serieus en verbindt conclusies aan onze onderzoeksresultaten. De toonaangevende leveranciers op de virtualisatiemarkt willen natuurlijk niet voor elkaar onderdoen , maar dat ze hun product roadmap aanpassen naar aanleiding van onze publicatie is ongekend. Dit illustreert het belang dat de markt aan ons project toekent.'

'Citrix refereert in enkele whitepapers* aan Project VRC en de Login VSI benchmark. De methodologie van de tests is gebaseerd op die van ons project en de praktijksituatie wordt met behulp van VSI gesimuleerd,'zegt Van de Kamp. 'Ook internationaal staat ons project in de belangstelling. Een instantie als de Burton Group, onderdeel van Gartner, houdt de resultaten nauwlettend in de gaten en heeft ons gevraagd tijdens hun Catalyst Conference 2010 deze maand een presentatie over Project VRC te verzorgen!'

De update van het whitepaper 'Project VRC: fase II' met vernieuwde conclusies en aanbevelingen is vanaf vandaag beschikbaar en gratis te downloaden op www.virtualrealitycheck.net.

PQR. Eenvoud in ICT.
PQR is dé specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op Server & Storage, Virtualisatie en Applicatiebeschikbaarheid.

Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving, zowel profit als non-profit, en zijn te typeren als middelgrote tot grote organisaties waarbij de ICT-voorziening van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering.

PQR is HP GOLD Preferred Partner 2010, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner, Citrix Platinum Solution Advisor, Microsoft Gold Partner Advanced Infrastructures & Security, RES Platinum Partner, NetApp Platinum Partner, Cisco Premier Partner, CommVault CASP Value Added Reseller, HDS Platinum Partner, HP ProCurve Master Partner, Platespin Platinum Partner en Websense Platinum Partner.

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt ruim 100 medewerkers. In het boekjaar 2008/2009 is een omzet geboekt van ¤ 84,6 miljoen en een nettowinst na belastingen van ¤ 4,2 miljoen.

PQR B.V. Rijnzathe 7 3454 PV De Meern
www.PQR.com www.virtuall.nl

Over Log*in Consultants
Login Consultants (Login) is een internationale IT-dienstverlener gespecialiseerd in desktop-deployment en virtualisatie. Login ondersteunt grote en middelgrote organisaties met het succesvol moderniseren en beheren van traditionele en hosted desktops, met applicatie-virtualisatie en met server-virtualisatie. Login is hierbij gespecialiseerd in de technologieën van Microsoft, Citrix, VMware, RES Software, AppSense, Symantec/Altiris en Immidio.

Login heeft een ervaren team van meer dan 100 consultants. De beste specialisten van Login zijn geaccrediteerd door Microsoft, Citrix en VMware en worden regelmatig gevraagd als spreker op nationale en internationale technische congressen. Het innovatieve vermogen van Login uit zich verder in de gratis virtualisatie softwaretools, die bij duizenden organisaties worden gebruikt.

Login heeft meer dan 100 klanten in Nederland, Duitsland en Belgie. Login heeft een sterke klantenkring in de (semi-)overheid, zorg, financiële dienstverlening, transport en industrie.

Login is opgericht in 2002. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Noot aan de redactie:
Afzenders van dit persbericht zijn PQR en Login Consultants. Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met PQR: Karin Mulder, Marketing & Communications Manager via +31 30 6629729 of kmu@pqr.nl of met Login Consultants: Frans Wauters via +31 20 3420280 of f.wauters@loginconsultants.nl.

*Citrix 'Delivering 5000 Desktops with Citrix XenDesktop' en 'Citrix XenDesktop 4 Single Server Scalability Test Results on Citrix XenServer 5.5'