Ingezonden persbericht


Persbericht
12 april 2010, Kampen

Het Overijssels WaterEvent groot succes
Tevens werd de Overijsselse Vakantievaren site gelanceerd

Met een havenkom vol schepen, gezellig gevulde kades en grote publieke belangstelling is het eerste Overijssels WaterEvent in Blokzijl bijzonder succesvol verlopen. Op zaterdag 10 en zondag 11 april konden de ruim 15.000 bezoekers kennismaken met de nautische beleving van de regio's IJsseldelta en WaterReijk Weerribben Wieden. Daarnaast werd de website Overijssel.Vakantievaren.nl gelanceerd.
Opening door Alice Huisman
Op zaterdagochtend werd het evenement geopend door Alice Huisman, directrice van Royal Huisman Shipyard uit Vollenhove. Gevolgd door de lancering van de nieuwe website Overijssel.Vakantievaren.nl en de opening van het duurzaamheidspaviljoen. Beiden verricht door wethouder Greven van de gemeente Steenwijkerland. Na dit officiële gedeelte stroomde Blokzijl vol met bezoekers. Het mooie weer, een havenkom met meer dan 100 boten en kades vol met diverse exposanten bleken goede ingrediënten.
Uniek duurzaamheidspaviljoen
Er lagen ondermeer nieuwbouwjachten en -sloepen ter bewondering of verkoop. Daarnaast was er een gebruikte botenshow, waar veel belangstelling voor was. Uniek voor het Overijssels WaterEvent was de aanwezigheid van het duurzaamheidspaviljoen. Hier werden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame waterrecreatie gepresenteerd. Op de kades stonden diverse watersportexposanten met allerhande informatie over watersport en meer. Demonstraties van de reddingsbrigade, diverse optredens van bands en koren uit de regio en een nautische vrijmarkt boden jong en oud twee geslaagde dagen en een goede basis voor volgend jaar. Het evenement vindt dan plaats in de IJsseldelta.

Overijssel.Vakantievaren.nl
Waterfanaten kunnen ook na het Overijssels WaterEvent blijven genieten van de regio's WaterReijk Weerribben Wieden en de IJsseldelta. Op de website van Vakantievaren zijn allerhande tips te vinden over varen in deze twee Overijsselse regio's. Vakantievaren is een project dat in samenwerking met de HISWA en het GOBT tot stand is gekomen.