Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 12-04-2010

JEUGD STEMT MASSAAL AF OP AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL

Het AVRO Junior Songfestival staat maar liefst drie keer in de top tien van de best bekeken jeugdprogramma's van 2009, van alle zenders inclusief de commerciëlen. Niet alleen de Internationale- en Nationale finales scoorden goed, ook het voorprogramma rondom Ralf wist de jeugd aan de buis te kluisteren. Dit jaar zal de programmering rondom het AVRO Junior Songfestival nog uitgebreider zijn. De AVRO zal hierover snel meer berichten.

De inschrijvingen voor het AVRO Junior Songfestival zijn nog in volle gang. Tot vrijdag 16 april kan iedereen zijn of haar liedje nog insturen. Dat mag op cd of dvd. Ook kunnen de kinderen zich via de website inschrijven. Bovendien moeten de liedjes in het Nederlands gezongen worden en mag een liedje niet langer dan twee minuten en 45 seconden duren. De inschrijving is open voor solozangers en -zangeressen, groepen en bandjes tot een maximum van zes personen.

Inmiddels is ook de competitie op internet losgebarsten. Via de website kunnen kids zelf het filmpje van hun liedje plaatsen. Na het uploaden verschijnen de filmpjes direct op de site en vervolgens kunnen de kinderen elkaars filmpjes beoordelen en stemmen toekennen. Degene met gemiddeld het hoogste aantal stemmen zal alsnog uitgenodigd worden om officieel auditie te komen doen voor de deskundige jury.

Meer informatie: juniorsongfestival.avro.nl