Ingezonden persbericht


Inter Access behaalt vijftiende Microsoft Gold Partner-status Mijlpaal ondanks strengere eisen aan Microsoft Gold Partners

Hilversum, 12 april 2010 - ICT-dienstverlener Inter Access is door Microsoft bekroond met zijn vijftiende Microsoft Gold Partner-status. De specialisatie Microsoft Licensing Competency zorgt voor het bereiken van deze mijlpaal. Inter Access en Microsoft hebben al jaren een strategisch samenwerkingsverband.

De Microsoft Gold Partner-status is een wereldwijd kwaliteitskeurmerk dat wordt verleend als een bedrijf voldoende Microsoft-gecertificeerde professionals in dienst heeft en kan aantonen dat zij hun kennis en vaardigheden op Microsoft-gebied toepassen bij klantprojecten. Begin 2010 zijn de eisen die Microsoft stelt aan de Gold Partner-status verzwaard. Zo maakt een klanttevredenheidsonderzoek onder minimaal tien actieve klanten nu standaard onderdeel uit van het toekenningsproces. Door deze en andere zwaardere eisen zullen minder partners in aanmerkingen komen voor de Gold-status. Inter Access heeft in totaal 45 positieve klantreferenties gekregen naar aanleiding van het klanttevredenheidsonderzoek.

Naast Microsoft Gold-partner op vijftien specialisatiegebieden is Inter Access ook Business Productivity Online Services-partner (BPOS) van Microsoft. Dit houdt in dat de ICT-dienstverlener klanten helpt bij het migreren van hun Unified Communications- en collaboration-software naar de cloud. Het betreft hier Microsoft-oplossingen als Exchange-e-mail, Office Communications Server, Live Meeting, Azure/SQL en SharePoint. Daarnaast vult Inter Access zijn thema's Adaptive IT, Het Nieuwe Werken en e-government onder andere in met Microsoft-oplossingen.

"Microsoft-technologie is al lange tijd een strategisch onderdeel van ons portfolio", zegt Han Dieperink, CTO van Inter Access. "Binnen ons bedrijf is veel aandacht voor kennisontwikkeling op het gebied van Microsoft en de vertaling daarvan naar de marktvraag. Dat heeft ons bij Microsoft vijftien keer goud opgeleverd en daar zijn we trots op. Dit geldt zeker nu Microsoft de voorwaarden voor deze partnerstatus heeft aangescherpt."

"Inter Access is een van onze toppartners", zegt Diane Janknegt, Manager Partners bij Microsoft. "Vijftien keer Gold Partner is natuurlijk belangrijk voor ons, maar 45 positieve reacties van klanten van Inter Access nog meer. Om die reden heeft het bedrijf deze nieuwe Gold Partner-status meer dan verdiend."

Een overzicht van de vijftien specialisaties waarvoor Inter Access een Gold Partner-status heeft, is hier te vinden.

###

Over Inter Access
Met ruim zevenhonderd medewerkers in vaste dienst en tweehonderd externe professionals in Nederland en België is Inter Access al meer dan dertig jaar de IT-dienstverlener bij uitstek voor middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, handel, industrie en financiële dienstverlening. Inter Access biedt deze organisaties een totaalaanbod voor ontwerp, realisatie en beheer van hun applicaties en infrastructuur op basis van de nieuwe architectuurprincipes waarin flexibiliteit vooropstaat.

Met kerncompetenties rond IBM, Microsoft, Oracle, SAP en open source-technologie wordt invulling gegeven aan de visie van Inter Access over de Enterprise 2.0-informatiearchitectuur waarin de kenniswerker centraal staat en de infrastructuur volledig is losgekoppeld van de toepassing. Hiervoor ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Voor de publieke sector is Inter Access een toonaangevende leverancier van innovatieve IT-oplossingen en -diensten voor e-government en Het Nieuwe Werken bij meer dan honderd gemeenten, provincies en diverse intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Inter Access is de IT-partner die deskundigheid en ervaring combineert met persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit. Zie verder www.interaccess.nl.