Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - maandag 12 april 2010

Wethouder Luchtenveld verlaat Amersfoort

Wethouder Ruud Luchtenveld van de gemeente Amersfoort heeft per direct ontslag aangevraagd. Door de VVD-fractie in de gemeente Lelystad wordt hij voorgedragen als nieuwe wethouder.

Luchtenveld (1956) is geboren en getogen Amersfoorter. Vanaf zijn twintigste was hij bestuurlijk actief voor de VVD. Eerst als afdelingsbestuurder in Amersfoort, later op partijraadsniveau. Hij was 24 jaar gemeenteraadslid voor de VVD in Amersfoort en in totaal bijna 12 jaar wethouder in de stad. Verder was Luchtenveld lid van Provinciale Staten van Utrecht en van 1997 tot medio 2006 lid van de Tweede Kamer voor de VVD-fractie.

"De uitdagingen die mij in Lelystad staan te wachten bieden een nieuw perspectief. Ik zie er naar uit om in een nieuwe stad als wethouder te mogen aantreden", zegt Luchtenveld. "Het was echter een moeilijke afweging. Als geboren en getogen Amersfoorter is het voor mij persoonlijk zwaar om afscheid te nemen van de door mij zo geliefde stad. Maar de kansen die de nieuwe positie in Lelystad mij bieden, wegen op tegen mijn vertrek uit Amersfoort. Aan mijn bestuurlijke werkzaamheden voor Amersfoort zal ik vele mooie herinneringen bewaren."

Luchtenveld was de afgelopen jaren wethouder voor onder meer ruimtelijke ordening, wonen en verkeer.

Na het atheneum in Amersfoort (bèta-richting) volgde Luchtenveld een studie rechten in Utrecht en studeerde af in het privaatrecht en bestuursrecht. Hij werkte als jurist voor verschillende organisaties en was onder meer advocaat en procureur.

Noot voor de redactie,